Hopp til innhold

Med New York på sine skuldre

New York Knicks var elendige i flere år, og ville derfor sikre seg en stjernespiller. Endelig har de lyktes, men nå må Carmelo Anthony bevise overfor kravstore newyorkere at han var verdt ventetiden.

Carmelo Anthony og Spike Lee

Carmelo Anthony er i søkelyset til New York Knicks-fansen, her ved Spike Lee. Knicks møter Boston Celtics i første sluttspillrunde.

Foto: Bildemontasje / Scanpix

Det gamle storlaget New York Knicks har vært en parentes i basketverden de siste årene - til Madison Square Garden-publikummets store fortvilelse.

New York har hungret etter en stjerne, og for noen sesonger siden bestemte de seg for å satse alt på sikre seg en toppspiller.

Det er lettere sagt enn gjort med lønnstaket i NBA. For å gjøre plass til én eller flere stjernespillere må klubbene holde lønnsnivået nede, og det innebærer ofte at laget gjør det dårlig.

Et skritt tilbake - to skritt fremover?

Knicks byttet vekk nesten hele laget, og stod igjen med et håpløst mannskap - men med plass i budsjettet til stjernespillere.

De hadde vært i sluttspillet 14 strake sesonger på 90-tallet, men plutselig endte Knicks utenfor sluttspillet i seks år på rad. Det verste for tilhengerne var at de ikke engang var i nærheten av det gode selskap.

Men Spike Lee og resten av fansen holdt ut fordi de visste at de kunne ende opp med en superstjerne i 2010 eller 2011.

New York Knicks

New York Knicks hadde ikke mye å juble for fra 2004 til 2009. I stedet for å bruke penger på spillere sparte de plass i budsjettet til en eventuell superstjerne.

Foto: JOE GIZA / REUTERS

Må rettferdiggjøre ventetiden

Og jammen fikk de ikke uttelling. Først sikret de seg den eksplosive forwarden Amaré Stoudemire. Så sikret de seg en av NBAs beste poengplukkere, Carmelo Anthony.

Nå må Anthony levere for å rettferdiggjøre ventetiden.

– Folk er opprømte over de nye spillerne, og synes jo det er gøy i seg selv at de har fått noen spennende spillere. Men de føler nok presset på å levere, sier tidligere Asker-trener og basketkommentator Baard Stoller til NRK.no.

Amaré Stoudemire

Disse gutta har fått den formidable oppgaven å sette New York tilbake på basketkartet: Carmelo Anthony, Amaré Stoudemire og Chancey Billups.

Foto: CHRIS TROTMAN / Afp

Stor prestasjon til ingen nytte

Knicks møter rutinerte Boston Celtics i første runde i sluttspillet, og ligger allerede under 0-2 i kamper.

- Du må bære oss i denne kampen, sa Knicks-trener Mike D'Antoni til Anthony før den andre kampen ifølge ESPN.com.

Anthony svarte med fantastiske 42 poeng, 17 returer og seks målgivende pasninger, men Amaré Stoudemire skadet seg før kampen, og lagkameratene bidro lite.

Kevin Garnett

Knicks møter intense Kevin Garnett og Boston Celtics i første runde av sluttspillet. Etter to bortekamper ligger Knicks under 0-2.

Foto: ELSA / Afp

En utslitt Anthony måtte se laget sitt tape, og nå er Knicks helt avhengige av å vinne den første hjemmekampen i tradisjonsrike Madison Square Garden på fredag.

– Jeg tror de får det tøft. Boston er litt for dype og litt for erfarne, sier Baard Stoller.

Les: NRK.nos forhåndstips for NBA-sluttspillet: Miami Heat vinner

Tung bør for Anthony

Stoudemire er trolig ute med skade også i denne kampen, det samme er point guard Chancey Billups. Knicks har få andre som kan produsere poeng.

Etter seks begredelige år for Knicks hviler New Yorks basketfremtid på Carmelo Anthonys skuldre.

Siste nytt

  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
  • Benske og Tjøm finaleklare i ro-EM

    Lars Benske og Ask Tjøm var nest best i oppsamlingsheatet og rodde Norges dobbeltsculler i lettvekt til EM-finale.

    Duoen var i mål på tiden 6.42,81 og endte bak Spania. Fire båter fra oppsamlingen tok seg til lørdagens finale i ungarske Szeged.

    Torsdag ble Benske og Tjøm nummer to i det siste av to heat. Bare vinnerne gikk da rett til finalen.

    Martin Helseth rodde inn til 7.22,61 og 3.-plass i oppsamlingsheatet for singlescullere. Det var akkurat ikke godt nok til å gå videre til A-semifinale. (NTB)

    Benske og Tjøm
    Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal