Hopp til innhold

- Jeg blir vanskelig i VM

Petter Northug gikk et monsterløp opp monsterbakken, men Dario Colognas forsprang var for stort. Nå ser Mosvik-ekspressen fram mot VM.

Video Northug tilbake i slaget

Northug er trygg på VM-formen - se intervjuet her!

Northug startet etappen 1.18 bak sammenlagtleder Cologna på søndagens avslutningsetappe opp alpinbakken i Val di Fiemme. Nordmannen halverte forspranget inn mot bunnen av bakken, og etter en kjempespurt endte han bare 27 sekunder bak sveitseren.

Northug tok dermed karrierens tredje andreplass i Tour de Ski.

- Jeg er fornøyd med løpet, men det begynner å bli litt mange andreplasser, sier Northug til NRK.

Neste år lover han å toppe formen til Tour de Ski for å unngå å bli nummer to nok en gang.

- Jeg er blitt bedre og bedre i løpet av touren. Neste år skal jeg legge inn en enda råere formtopp til Tour de Ski, sier Northug.

Trygg på VM-formen

Før den tid er det imidlertid duket for VM i Holmenkollen, et mesterskap Mosvik-ekspressen regner med å være i toppform til.

- Folk forventer nok at jeg skal være i form da. Med litt hvile og rolig trening nå blir jeg vanskelig i Oslo, sier han.

Northug skal først en tur hjem til Trøndelag, før han antakelig vil gå verdenscuprenn i Otepaa om to uker. Deretter blir det høydeopphold før ski-VM går av stabelen i februar.

- Dit kommer jeg med form og overskudd, så skal jeg gå fra det som er. Jeg har forberedt meg mer til VM enn til Tour de Ski, og vet hva folk forventer av meg. Og jeg skal levere, sier han.

- Folk forventer kanskje litt Petter Northug-show?

- Æ ska show, æ.

Video Cologna vinner siste etappe

Se Dario Cologna gå inn og vinne siste etappe her.

Hyller Northug

Det spørs om ikke motstanderne frykter en enda råere Northug, for han var imponerende på de to siste etappene av årets tour..

Flere sentrale deltagere i langrennsmiljøet tar av seg hatten for Northugs fantastiske avslutningsetappe, selv om han ikke greide å ta igjen Cologna.

- Petter gikk utrolig bra, sier en imponert Marit Bjørgen til NRK.

- Han vokser som skiløper, sier NRKs skiekspert Carl-Henning Gran.

- Petter har gått seg veldig i form i løpet av mesterskapet, sier far og manager John Northug.

Bakkekongen Bauer nummer tre

Lukas Bauer ble nummer tre, og leverte en enda sterkere etappe enn Northug. Bauer er kjent for å være spesielt god til å gå opp alpinbakken, og har vunnet Tour de Ski to ganger tidligere, men med Northug i storform var det aldri snakk om at noen kunne tukte trønderen for andreplassen.

Tord Asle Gjerdalen ble nest beste nordmann på 16.-plass. Roger Aa Djupvik ble nummer 19, Kristian Tettli Rennemo nummer 26 og Snorri Einarsson nummer 29.

Petter Northug

Petter Northug i aksjon under søndagens etappe.

Foto: Nyhetsspiller / NRK

Startet hardt

Northug tok igjen mye i bunnen av bakken. Ved målingen i bunnen var det plutselig bare 38 sekunder opp til Cologna. Northug halverte altså forspranget allerede før bakken.

Midt i bakken tok Cologna tilbake initiativet, før Northug var best helt i toppen av bakken.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

  • Træen måtte bryte Giro d'Italia – Milan endelig til topps

    Den norske sykkelproffen Torstein Træen måtte tirsdag stå av Giro d'Italia som følge av krasjen på åpningsetappen. Jonathan Milan vant tirsdagens etappe.

    Siden hans forrige seier i Giroen, hadde Milan fem 2.-plasser før triumfen endelig kom i tirsdagens spurt. Italieneren vant etappen foran Kaden Groves og Phil Bauhaus.

    – Etter fem 2.-plasser er det lett å unna ham denne seieren, utbrøt Discovery-kommentator Theis Magelssen.

    Træen skadet kneet stygt og måtte sy flere sting som følge av lørdagens velt. Likevel kom han seg til mål og fullførte også etappene søndag og mandag.

    – Jeg må dessverre fortelle at jeg bryter Giroen. Smertene ble for store, og det var ikke fornuftig å fortsette. Jeg synes det er veldig kjipt å måtte gi meg, men nå skal jeg hjem og restituere og fokusere på resten av sesongen, sier Træen i en video Bahrain-Victorious har publisert på X.

    Torstein Træen under Tour de France i 2023
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Thiago Silva returnerer til Brasil

    Den brasilianske midtstopperveteranen Thiago Silva (39) vender tilbake til barndomsklubben Fluminense neste sesong.

    Det bekrefter klubben på X. Silvas kontrakt med sin nåværende klubb, Chelsea, går ut etter sesongen og han kommer dermed vederlagsfritt til Fluminense.

    – Hjemme igjen, skriver de over et bilde med påskriften «monsteret er tilbake».

    39-åringen startet fotballkarrieren som juniorspiller for Fluminense, før han fikk proffdebuten for RS Futebol i 2002.

    De tre neste sesongene spile han for Juventude, Porto B og Denamo Moskva, før han endelig fikk prøve seg på A-laget til Fluminense i 2006.

    I 2009 gikk veien videre til AC Milan. I Europa spilte han også for PSG og Chelsea, før turen går tilbake til Brasil og barndomsklubben neste sesong. (NTB)

    Thiago Silva
    Foto: Andrew Couldridge / Reuters
  • Træen måtte bryte Giro d'Italia

    Den norske sykkelproffen Torstein Træen måtte tirsdag stå av Giro d'Italia som følge av krasjen på åpningsetappen.

    Træen skadet kneet stygt og måtte sy flere sting i lørdagens velt. Likevel kom han seg til mål og fullførte også etappene søndag og mandag.

    Tirsdag startet han også den fjerde etappenfra Acqui Terme til Andora, men underveis ble det stopp. Det melder Giro d'Italia i sine kanaler.

    28-åringen byttet lag fra Uno-X til Bahrain-Victorious før årets sesong.

    Træen var én av tre norske ryttere i årets Giro-felt. De to andre er Vegard Stake Laengen (UAE) og Tobias Foss (Ineos). (NTB)

    Torstein Træen under Tour de France i 2023
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal