Innsendt av Anne-Helene Taklo Myklebust frå Ålfoten
* 100 g bacon
* ca. 400 g skava hjortekjøt
* 1 løk (finhakka)
* evt. litt margarin til steiking
* ½ - 1 ts salt
* litt nykverna pepar
* 4-5 knuste einebær
* 2-3 dl fløyte
* ca. 1 ts soyasaus
Bruk frose, reinskore hjortekjøt (grytekjøt) og skjev opp medan det enno er ganske frose. Skjer baconet i tynne strimlar og legg det på kald steikepanne. Steik det slik at feittet piplar ut og baconet blir sprøtt. Ta opp baconbitane. La løken surre litt i baconfeittet før du legg i hjorteskavet og brunar det saman med løken. Ha på salt, pepar og einebær. Tøm over fløyte og ha i soyasaus. La retten surre under lokk ca 5 minutt på svak varme. Smak til. Dryss baconbitane over ved servering.
Server med dampa ris og ein frisk salat, eller kokte grønsaker t.d. brokkoli og gulrot. Tyttebær høyrer med.
Vil du ha ein ekstra fin rett, kan du bruke 2-3 dl kantarell eller annan skogssopp som du surrar saman med baconet. Det gjev ei fin smaksoppleving av skog og vilt!