Innsendt av Torild Sørlid frå Indre Arna
* Steik (2-3 kg)
* 1 liter kulturmjølk
* 9 dl fløyte
* ½ liter rømme
Saus:
* Mjøljamning (maisenna)
* Litt ost
* Knuste einebær
* Sukkerkulør
* Salt og pepar
La steika tine over 2 dagar i kjøleskåp. Fres steika i godt smør. Hell over kulturmjølk, og la steika surre i 1 time (snu steika etter ½ time). Hell over fløyten, og la steika surre i vel 1 time til (snu steika etter ½ time). Ha i rømmen.
Stikk i steika. Kommer det klar kraft ut, er han ferdig. Er krafta raudlig, må steika stå litt til.
Ta steika ut av gryta. Bruk mjølka, fløyten og rømmen som basis for sausen. Ha i mjøljamninga, osten, einebæra, sukkerkuløren og salt og pepar.
Server med kokte poteter, grønsaker og sopp.