Reinkjøtt er en arktisk delikatesse og er noe av det mest eksklusive og spennende kjøttet Norge har å by på. Det er ren og naturlig luksus fra norske fjelvidder.
I tillegg viser forskning at reinkjøttet er noe av det sunneste du kan spise. Reinkjøttet har det høyeste innholdet av antioksidanter og fettet inneholder sunne fettsyrer, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk i en pressemelding.
Unik historie
Nordmenn har de siste årene blitt langt flinkere til å gå på oppdagelsesferd i retter og råvarer fra hele verden.
– Og da er det få, om noen kjøttslag, som har en slik historie å fortelle som reinkjøttet. Det produseres av et urfolk - samene, som i århundrer har lært å leve av og med naturen.
–Reindriften som næring, kultur og livsform er på mange måter unik både i nasjonal og internasjonal sammenheng, sier Brekk.
9 av 10 liker smaken av reinkjøtt
En undersøkelse utført av Synovate i 2009 viser at norske forbrukere stiller seg svært positive til reinkjøtt. Hele 96 prosent synes reinsdyrkjøtt har en meget eller ganske god smak.
83 prosent er enige i at reinsdyrkjøtt er sunn mat. God smak og produkter som finnbiff, reinsdyrskav, biff, filét, medaljonger, gryterett, suppe, bidos og joikakaker er de assosiasjonene som forekommer hyppigst i forbindelse med reinsdyrkjøtt.
- Les også:
Kokkelandslaget og reinkjøtt
Miriam Østvik Jenssen (25), Kokkelandslaget
Foto: KokkelandslagetLandbruks- og matdepartementet samarbeider med det Norske kokkelandslaget.
– Det finnes utallige varianter av reinskav. Mange ønsker å bruke sopp, rosenkål, gulrot og andre grønnsaker samt lage en fyldigere og kraftig saus, sier kokkelandslagets Miriam Østvik Jenssen.
– Dette er min favoritt på grunn av dens enkelhet og gode, rene smak. Det er lite fett i selve reinskavet som man heller kan ta igjen ved å lage en skikkelig god potetmos med mye godt meierismør!, forteller Østvik Jenssen.
- Se oppskriften her: