Hopp til innhold

Blir dette Statoils nye landemerke?

Om noen år kan Helge Lund lande med helikopter på toppen av sitt nye hovedkvarter, hvis forslaget til nytt Statoil-bygg vinner arkitektkonkurransen i april.

– Vi ønsker å samlokalisere, ha mer hensiktsmessige bygg, sier Hans Thomseth, prosjektleder for nybygg for Statoils Forus vest-prosjekt.

Dagens bygg er ikke effektive nok, påpeker Thomseth. Statoil er lei av å måtte veksle mellom kontorbyggene på Forus. Nå skal 8000 ansatte inn i ett bygg på Forus vest.

Det røde og svarte hovedkvarteret på østsiden er det eneste som helt sikkert forblir Statoil-bygg i uoverskuelig framtid, skal vi tro Thomseth.

Første trinn

Statoil bygger imidlertid ikke for alle 8000 med en gang. Først skal selskapet bestemme seg for å bygge ett trinn som rommer 3500 ansatte.

Hans Thomset

Hans Thomseth, prosjektleder for nybygg for Statoils Forus vest-prosjekt.

Foto: Inger Johanne Stenberg/NRK

– Planen er å velge et av disse fire forslagene i løpet av april, og så bestemme i løpet av mai om forslaget skal videreføres eller ikke, sier Thomseth.

Alle de fire forslaget er utformet slik at det først kan bygges én del til 3500 ansatte, og så bygges på ved behov. Men Statoil har ikke endelig bestemt at alt vil ende opp i ett bygg med 8000 ansatte.

– Bygget vil kanskje aldri romme 8000. Denne konkurransen handler om et bygg for 3500, men vi ønsker en sammenheng.

– Ikke signal, men landemerke

– Blir det et signalbygg som Statoil-bygget på Fornebu?

– Vi har brukt ordet landemerke. Bygget skal passe inn på Forus på samme måte som bygget på Fornebu passer inn i landskapet ved fjorden, sier Thomseth.