Hopp til innhold

Atea-ansatte ønsker ikke sympatistreik

Ansatte i IT-selskapet Atea er sterkt kritiske til den pågående strømstreiken. Selv ønsker de ikke tariffavtalen det streikes for.

Strømstreik

I dag ble den pågående strømstreiken trappet opp, og over 1000 ansatte i energibransjen sympatistreiker nå for at Atea skal få på plass en tariffavtale.

Foto: Anders Fehn

I dag ble den pågående strømstreiken trappet opp, og over 1000 ansatte i energibransjen sympatistreiker nå for at Atea skal få på plass en tariffavtale.

Knut Selmer-Andersen

– Vi vil ikke ha tariffavtale slik EL og IT-forbundet kjemper for, sier IT-konsulent Knut Selmer-Andersen.

Foto: Anders Fehn

En avtale som de ansatte i Atea ikke ønsker seg.

– Vi som er hovedpersonene rister på hodet av hele streiken. Vi vil ikke ha tariffavtale slik EL og IT-forbundet kjemper for. Det gjør hele streiken spesiell, sier IT-konsulent, Knut Selmer-Andersen, til NRK.no.

Kun 69 av 1750 Atea-ansatte er organiserte

Atea og EL & IT Forbundets konflikt får stadig større konsekvenser for både private husholdninger, offentlige institusjoner og næringsliv.

Kun 69 av 1750 Atea-ansatte er organiserte i EL og IT-forbundet. Det at hundrevis av personer i energibransjen derfor har gått ut i sympatistreik for noe de fleste ansatte ikke vil ha, er derfor udemokratisk, mener Selmer-Andersen.

– Vi er over 90 prosent i Atea som ikke ønsker streiken. Vi har gode avtaler fra før av, og da synes jeg det blir feil at det sympatistreikes for noe som veldig få personer ønsker, sier han.

Sympatistreiken startet tirsdag 7. mai og BKK i Hordaland, Skagerak Energi, som dekker Telemark og Vestfold, Eidsiva i Hedmark og Oppland, Troms Kraft, Haugaland kraft, Statnett, og Lyse i Rogaland er rammet av konflikten.

Fagforbundet står på sitt

Lederen i EL og IT Forbundet mener på sin side at det er riktig å ta medlemmer ut i sympatistreik.

– Det er vår plikt å følge opp våre medlemmer. Vi stiller derfor solidarisk opp for medlemmene som har skjønt hva en tariffavtale er og har lyst på det, sier Rolf Bersås, leder i EL og IT Forbundet, til NRK.no.