Hopp til innhold

Mysen-elever får savanner som klasserom

Elevene ved biologi og geofag på Mysen videregående skole skal gjøre feltarbeid i spektakulære Tanzania.

Elefanter ved Kilimanjaro

To klasser fra Mysen VGS bytter ut pulter og klasserom med elefanter og Kilimanjaro i februar.

Foto: Ben Curtis / Ap

Reiser til Tanzania

Elevene må levere gulfeberkort og forsikringspapirer før avreise.

Foto: Heidi Sivertzen-Oksmo/NRK

Det er biologi på timeplanen ved Mysen VGS, og elevene starter timen med å levere inn gulfeberkort og forsikringspapirer.

Alle nødvendige vaksiner er tatt, for nå bærer det snart ut på en skoletur utenom det vanlige. Elevene skal studere artsmangfold og geologi i Tanzania, et av landene i verden med mest variert og unik geografi.

– Vi velger Tanzania fordi det er et fredelig land, med flott natur og et unikt biologisk mangfold, herlige mennesker og kultur, sier biologilærer Hanne Frøyset Herland, som gleder seg til å ta med elevene sine på tur.

Elev som språklærer

Herland har bodd i Tanzania og har god kjennskap til landet med innsjøer, fjell og mange naturreservater, og naturligvis Afrikas høyeste punkt, Kilimanjaro.

Elevene har allerede fått være med på flere utflukter og ekskursjoner i studietiden, for fagene krever en del feltarbeid.

Det var nettopp de gode erfaringene på de lokale turene som gjorde at biologilærer Hanne Frøyset Herland og geofaglærer Bjørn Ingar Holmen kom på tanken om å ta med gjengen på en spektakulær langtur.

Da er det veldig greit å ha en i klassen som kan Swahili.

– Jeg gleder meg veldig til varmen, maten, frukten. Vi får oppleve nye ting, og sett naturen på en annen måte enn man gjør i bøkene. Det blir lærerikt, sier elev Laetitia Mulonda, som fungerte som språklærer for resten av klassen sa NRK var på besøk.

Reiser til Tanzania

Elevene gleder seg til å bytte ut klasserommet med naturen i Øst-Afrika.

Foto: Heidi Sivertzen-Oksmo/NRK

Samler penger

Også venninnen Beate Nøkleholm gleder seg til turen.

– Vi skal blant annet på safari, til Kilimanjaro og en slangepark. Vi er heldige som får en slik opplevelse, forteller hun.

Elevene har skaffet penger til reisen gjennom innsamling og dugnadsarbeid, og tar fortsatt oppdrag før de reiser av gårde 7. februar.

Flere nyheter fra NRK Østfold