Fikk nok av nødtelefonoppringninger

Politiet reiste til Rakkestad og hentet kvinnens mobiltelefon.

Ved halv fire-tiden natt til søndag hadde politiet fått nok av kvinnens gjentatte telefonsamtaler til nødnummer 112.

– En kvinne i 40 årene fra Rakkestad er anmeldt og fratatt mobiltelefonen, etter at hun en rekke ganger hadde ringt politiets nødtelefon 112, til tross for at hun ikke var i nød, forteller operasjonsleder Terje Lindahl.

Ga seg ikke selv om politiet kom

Operatørene ved operasjonssentralen for politiet hadde oppfordret henne til ikke å ringe 112, men kvinnen fortsatte likevel.

– En patrulje var først på kvinnens bosted og ga henne pålegg om ikke på ringe på 112 dersom hun ikke var i nød.

Få minutter etter at patruljen hadde forlatt boligen, fortsatte kvinnen å ringe til nødnummeret.

– Politiet så seg da nødt til å ta beslag i kvinnes telefon.

NRK ANBEFALER

Flere nyheter fra NRK Østfold

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Dømt etter dødsulykke

  En 19 år gammel mann er dømt til betinget fengsel i 30 dager, og må betale en bot på 8000 kroner etter en ulykke på Skårasletta i Fredrikstad i januar i fjor. Mannen kjørte en traktor med brøyteskjær som frontkolliderte med en personbil og en mann i bilen omkom. Han er også dømt til å betale til sammen 200 000 kroner i oppreising til de etterlatte etter mannen.

 • Tar hele regningen for oppussing

  Riksantikvaren tar hele regninga for fundamentering og oppussing av Kongegården i Halden. Det betyr at de bruker 9 millioner kroner i 2016 - og ytterligere 9 millioner fram mot ferdigstilling. Håpet er at bygget skal stå ferdig oppusset til byggets 200-årsjubileum i 2020.

  Kongegården i Halden
  Foto: Tobias Sakrisvold Martinsen/NRK
 • Michelets bøker kan bli TV-serie

  Ryggeforfatteren Jon Michelets serie om krigsseilerne, «En sjøens helt», kan bli TV-serie, melder Dagbladet. Produksjonsselskapet Filmkameratene, som blant annet produserte «Kampen om tungtvannet», har inngått avtale med NRK. De fire bindene i serien har et samlet opplag på over 600.000 eksemplarer.

  Jon Michelet
  Foto: Siw Mariann Strømbeck / NRK