Hopp til innhold

Nytt syrisk granatangrep i Tyrkia

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Tyrkia skyter tilbake etter at en granat fra Syria slo ned i et landbruksområde i den tyrkiske Hatay-provinsen fredag.

Granaten landet i den tyrkiske byen Altinozu, nær grensen, og utløste umiddelbar reaksjon fra Tyrkia. Det er foreløpig ikke meldt om personskader, melder TV-kanalen NTV.

Nyhetsbyrået Anadolu har sitert guvernøren i Hatay på at granaten landet i et landbruksområde og at tyrkisk militære responderte med å skyte tilbake.

Guvernøren er også sitert på at ingen ble skadet.

Fem mistet livet onsdag

Onsdag ble fem innbyggere i den tyrkiske grensebyen Akcakale sørøst i landet drept og flere såret da bombekastergranater avfyrt i Syria ikke traff målene sine.

Tyrkia svarte også da med å angripe mål i Syria.

Diverse frå syrisk angrep, politi,ambulansar på staden.

Kaoset etter at syriske granater traff Akcakale onsdag.

– Våre væpnede styrker har svart på det forferdelige angrepet med å skyte mot syriske mål radarene våre viste, het det i en melding fra den tyrkiske Statsministerens kontor.

I to dager har tyrkisk artilleri blitt skutt på mål i Syria.

Erdogan advarte Syria

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan har gjentatte ganger advart Syria om å gjennomføre nye angrep mot tyrkisk territorium.

– Jeg gjør det nok en gang klart overfor Assad-regimet og dets tilhengere: Ikke våg å teste Tyrkias tålmodighet. Tyrkia vil ikke få en skramme og fortsette videre på sin vei, men dere vil bli knust og betale en høy pris, tordnet Erdogan foran tilhengere av statsministerens AKP-parti i Istanbul fredag.

– Vi er ikke krigsentusiaster, poengterte han, men påpekte også at Tyrkia har utkjempet mange kriger opp gjennom historien, og at landet er rede til å «kjempe for freden».

Klarsignal til å sende soldater utenfor landet

Etter at Erdogans regjering fikk klarsignal fra den tyrkiske nasjonalforsamlingen til å sende soldater utenfor landets grenser, ba Syria om unnskyldning for granatangrepet.

Tyrkia har latt opprørerne i Den frie syriske hæren (FSA) få operere noenlunde fritt på tyrkisk territorium, noe regimet i Damaskus ikke ser på med blide øyne.

Erdogan har flere ganger bedt president Bashar al-Assad om å gå av, og forholdet mellom nabolandene er på frysepunktet.

SISTE NYTT

Siste nytt