Hopp til innhold

SAS-passasjerer: – Det var panikk

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Et Airbus-fly fra SAS som var på vei fra New York til København, måtte onsdag kveld nødlande i Maine etter at kabinen ble fylt av røyk. Passasjerer forteller om panikk.

Ifølge Bangor Daily News skal det ha vært 230 passasjerer og tolv medlemmer av besetningen om bord da flyet måtte nødlande, etter at kabinen ble fylt av røyk.

– Det var røyk i deler av kabinen, og flyet foretok en udramatisk landing i Bangor i Maine, sa SAS-talsmann Anders Lindström torsdag morgen.

Han la til at det ikke hadde vært noen nødevakuering av flyet, og at ingen var skadd.

– Det kom et smell

En dansk passasjer gir imidlertid en litt mer dramtisk beskrivelse av landingen til ekstrabladet.dk.

– Det kom et smell, så ble flyet fylt av røyk, sier Michael Sverre Kongstedt, som legger til at alle passasjerene kom uskadde fra hendelsen.

Kongstedt har også tatt et bilde den danske avias bruker. Dette viser brannfolk iført beskyttelsdrakter i sølv, som ankom kabinen og sjekket flyet kort tid etter at det hadde landet.

Til den danske avisa BT forteller en av passasjerene at det oppstod panikk da flyet måtte nødlande.

– Barn gråt og skrek. Det var veldig ubehagelig. Vi er veldig sjokkerte, og er bare klare til å komme oss hjem, sier Stine Nordstrøm Andersen til bt.dk.

Hun var en av seks danske utvekslingsstudenter om bord på flyet.

Også Berlingske Tidende melder om kaos og mangelfull informasjon etter nødlandingen, etter å ha snakket med familiemedlemmer av dem som var om bord.

Hadde vært i lufta en tine

Det fullsatte Airbus A-330-flyet tok av klokka 17 lokal tid og hadde vært i lufta i en time da det måtte ned i Maine.

Etter planen skulle det lande i Kastrup 07.30 torsdag morgen.

Teknikere arbeider med å finne årsaken til røykutviklingen, mens passasjerene er innlosjert på hoteller mens SAS leter etter alternative måter å fly dem til København.

– Teknikere undersøker flyet. Passasjerene er innlosjert på hotell, sier SAS-talsmann Anders Lindström til nyhetsbyrået AFP.

SISTE NYTT

Siste nytt