Hopp til innhold

Angrep hovedkvarter med rakettdrevne granater i Syrias hovedstad

Minst to rakettdrevne granater traff regjeringspartiets hovedkvarter i Damaskus, i det som trolig var det første opprørsangrepet inne i hovedstaden siden opprøret startet.

Bildet tatt fra en YouTube-video 19. november skal angivelig vise Den frie syriske hæren

PÅTAR SEG ANSVAR: Bildet tatt fra en YouTube-video 19. november skal angivelig vise Den frie syriske hæren, som har påtatt seg ansvaret for angrepet.

Foto: YouTube / Afp

Syrias president Bashar al-Assad

BØYER IKKE AV: Det er få tegn på at president Bashar al-Assad bøyer av for opprørerne, til tross for at det internasjonale presset øker.

Foto: - / Afp

– Sikkerhetspolitiet har stengt av plassen hvor Baath-partiets Damaskus-gren holder til. Men jeg så røyk som steg opp fra bygningen, og det var brannbiler på stedet, sier et øyenvitne til nyhetsbyrået Reuters.

– Angrepet skjedde like før daggry, og bygningen var nesten tom. Det ser ut til å ha vært ment som en beskjed til regimet, legger vitnet til.

Den frie syriske hæren, som består av avhoppere fra hæren og holder til i Tyrkia, har tatt på seg ansvaret for angrepet.

Syriske myndigheter har stengt de fleste internasjonale journalister ute fra landet, og andre har foreløpig ikke kunnet bekrefte hendelsen.

Saken fortsetter under bildet

Demonstrasjon nær i Kafranbel nær Adlb i Syria

OPPRØRET FORTSETTER: Demonstrasjone i gatene i Syria fortsetter, her fra i Kafranbel nær Adlb 18. november.

Foto: HANDOUT / Reuters

Opprørsgruppe påtar seg ansvaret

Opprøret mot Assad-regimet i Syria har nå pågått i åtte måneder og krevd flere tusen menneskeliv.

Den Arabiske Liga truet ligaen med sanksjoner hvis ikke regimet overholdt forpliktelsene i en fredsplan og stanset volden mot demonstranter innen midnatt. Blant ligaens krav var å få ha observatører i landet.

Søndag har ligaen avvist en forespørsel fra regjeringen i Damaskus om å endre kravet om observatører, melder det statlige nyhetsbyrået i Egypt.

Men volden mot demonstranter fortsetter. Lørdag ble minst 13 mennesker drept av syriske sikkerhetsstyrker, ifølge menneskerettighetsaktivister. Dagen før ble det rapportert om minst elleve drepte.

Assad holder stand

Det er få tegn på at Assad-regimet vil bøye av, til tross for at det internasjonale presset øker.

I et intervju med den britiske avisen The Sunday Times sier president Assad at han nekter å la seg presse, og at en militær intervensjon vil føre til en svært ustabil situasjon for alle landene i regionen.

– Konflikten og forsøkene på tvinge Syria i kne vil fortsette. Men Syria vil ikke bøye seg, sier Assad i intervjuet.

Han gjentok trusselen om at ethvert militært angrep på Syria vil resultere i et jordskjelv gjennom Midtøsten.

Syrias forhold til flere av nabolandene er nå svært anstrengt. Ifølge tyrkiske aviser vurderer Tyrkias regjering å opprette flyforbuds- eller buffersoner for å beskytte sivile hvis angrepene blir verre.

SISTE NYTT

Siste nytt