Hopp til innhold

Tror ikke Dreamliner-brann skyldes batterifeil

Det er ingen bevis for at brannen som brøt ut på en Boeing Dreamliner på Heathrow fredag var knyttet til flyets batterier.

Dreamliner tok fyr på Heathrow

TOK FYR: Brannårsaken er foreløpig ukjent, men britiske luftfartsmyndigheter sier det trolig ikke er noe i veien med flyets batterier.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Det sier Britain's Air Accident Investigation Branch (AAIB) i en uttalelse lørdag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Det var fredag kveld at en Boeing 787 Dreamliner fra det etiopiske flyselskapet Ethiopian Airlines tok fyr mens det sto parkert på Heathrow i London.

Ingen personer var ombord da flyet tok fyr.

I januar ble 50 Dreamliner-fly satt på bakken etter at det ble oppdaget flere alvorlige feil med batteriene som gir strøm til bremser og lys når flyet står stille.

Flyselskapet Norwegian er ett av selskapene som har gått til innkjøp av Boeings Dreamliner. Flyselskapet opplyste til NTB fredag at det er for tidlig å si om brannen får konsekvenser, siden brannårsaken ikke er kjent.

Flere branner

Ifølge britiske AAIB ligger området der varmeskadene er størst for langt unna batteripakkene til at dette kan være årsaken til brannen i Ethiopian-flyet på Heathrow.

7. januar var et overopphetet batteri årsak til en brann på et Dreamlinerfly fra Japan Airlines på Logan-flyplassen i Boston.

Bare ni dager senere måtte et 787-fly fra All Nippon Airways nødlande i Japan etter at det begynte å ryke fra batteriene, skriver BBC.

Byttet batteritype

Ethiopian Airlines var de første som tok Dreamliner-flyet i bruk igjen etter at Boeing friskmeldte flyet i april.

Batteriene i samtlige fly skal være skiftet ut med nye versjoner som kjører på lavere temperaturer. Batteriene er også plassert i bokser av rustfritt stål.

Brannen fredag førte til at begge rullebanene på Heathrow var stengt i én og en halv time.

Flyet hadde stått parkert i mer enn åtte timer da brannen startet, ifølge Ethiopian Airlines. General Electric, som lager motorer for flytypen, opplyste fredag at brannen ikke var knyttet til flyets motorer.

Norwegian har bestilt åtte fly av typen 787 Dreamliner. Det første flyet landet 30. juni på Oslo lufthavn.

Flyet testes på europeiske ruter fra Oslo fram til 4. august, men skal settes inn på selskapets langruter til New York og Bangkok.


SISTE NYTT

Siste nytt