Hopp til innhold

Wall Street må reformeres

Begge de amerikanske presidentkandidatene er enige etter at investeringsbanken Lehman Brothers kollapset: Wall Street må reformeres.

Finanskrisen som feier over USA truer landets økonomi og dermed også vanlige amerikanere. Derfor må finansystemet forberede seg på strengere regulering, mener både Republikanernes John McCain og Demokratenes Barack Obama.

- Utdatert lappeteppe av regler

- Lehman-konkursen er en ny påminnelse om ineffektiv regulering og styring. McCain-Palin-administrasjonen vil erstatte Washingtons utdaterte lappeteppe av oppsynsregler og bringe åpenhet og ansvar til Wall Street, sier John McCain.

Hans rival Barack Obama er ikke mindre nådig mot de amerikanske finansinstitusjonene. - Utfordringene vårt finanssystem står overfor i dag er nok et bevis på at for mange i Washington og på Wall Street ikke har passet godt nok på butikken. Jeg har i årevis gått inn for å tilpasse reglene til markedet i det 21. århundre for å beskytte amerikanske investorer og forbrukere, sier Obama.

Både McCain og Obama har tidligere uttalt at skattepenger ikke måtte brukes til å redde finansgiganten Lehman Brothers fra konkurs.

SISTE NYTT

Siste nytt