Hopp til innhold

Forgiftet av verdens beste kake

I en oppskrift på eplekake i det svenske bladet Matmagasinet ble to klyper muskat til 20 hele nøtter. Minst fire svensker er blitt forgiftet av kaken.

Matmagasinet

Matmagasinets nettsted advarer mot verdens beste eplekake.

Foto: Faksimile / NRK

En svensk baker reagerte ikke på oppskriften på det som kunne ha vært verdens beste eplekake, men det gjorde de som fikk smake den. Fire gjester i et selskap opplevde både svimmelhet og kvalme etter å ha blitt servert kaken.

Matmagasinets sjefredaktør, Ulla Cocke, bekrefter til nyhetsbyrået TT at oppskriften opprinnelig inneholdt to klyper muskat. Ved en feil ble dette til 20 hele muskatnøtter.

Eplekake

Eplekake.

Foto: NRK

- Vi vet at fire voksne personer spiste en kake laget etter denne oppskriften og ble syke. Det er selvsagt veldig beklagelig, sier Cocke.

Advarsel

I en advarsel på Matmagasinets nettsted advarer Cocke mot at muskat i høye doser kan føre til forgiftning.

Ti tusen eksemplarer av magasinet er nå tilbakekalt fra utsalgssteder, og de rundt 50.000 abonnentene har fått skriftlig advarsel om oppskriftstabben.

SISTE NYTT

Siste nytt

Flere videoer i sosiale medier viser samme hendelse, som alle samsvarer med beskrivelsen av hendelsen, våpenet og området det skjedde. Videoen er verifisert av bl.a. BBC.

Britisk politi: Ein død etter angrep med stikkvåpen i London

Ein 14 år gammal gut døydde etter sverdangrepet i London. Det opplyser britisk politi.

Disse videoen fra Twitter skal vise stormingen av Hamilton Hall

Gaza-demonstrasjon i USA: Har barrikadert universitetsbygg på Columbia

New York-universiteta Cornell og Columbia har byrja å straffe studentane sine for teltleirane ved campus. På det siste svarte studentane med barrikadar.