Hopp til innhold

Nordmenn er ikke bekymret for rentehopp

To av tre nordmenn sier at de overhodet ikke er bekymret for renteøkninger til neste år, viser en undersøkelse.

Rente

Forbrukerøkonom Sidsel S. Jørgensen i DnB NOR sier nordmenn fremdeles husker situasjonen de hadde høsten 2008, med langt høyere rente. - De vet at den var smertefull, men de har gjort så mange grep at de ikke er så engstelige for det som nå skal komme, forklarer Jørgensen.

Foto: Scanpix / SCANPIX

Ifølge en fersk undersøkelse fra DnB NOR er vi ikke redde for renteøkning til neste år, til tross for at Norges Bank har varslet at renta skal opp.

– To av tre nordmenn svarer at de overhodet ikke er bekymret for renten i 2010, enda de vet at renten vil øke, sier Sidsel S. Jørgensen, forbrukerøkonom i DnB NOR.

– Husker høsten 2008

Folk husker fjorårets skyhøye boliglånsrente, som nærmet seg åtte og ni prosent for mange. Dermed føler de seg forberedt, tror forbrukerøkonomen.

– De kjenner fremdeles den situasjonen de hadde fra høsten 2008. De vet at den var smertefull, men de har gjort så mange grep at de ikke er så engstelige for det som nå skal komme, Sidsel S. Jørgensen, forbrukerøkonom i DnB NOR.

Norges Bank har flere ganger advart mot at vi skal venne oss til en så lav rente som nå.

– Har lagt bort penger

Styringsrenta er i dag på 1,5 prosent. Vanligvis ligger den rundt fem prosent, som betyr en utlånsrente til bankkunder på drøye seks prosent.

Mange har forberedt seg på renteoppgang, forteller forbrukerøkonomen.

– Nordmenn svarer at de har lagt bort veldig mye av de pengene de har spart på den lave renten, sier hun.