Hopp til innhold

Vil ha ventelistetriksing gransket

Statsminister Jens Stoltenberg vil til bunns i hva
som har skjedd i saken rundt ventelistetriksingen ved Oslo universitetssykehus (OUS), og ber om at saken granskes.

Jens Stoltenberg

Jens Stoltenberg vil vite om det stemmer at trikses med ventelister for å spare penger.

Foto: Teigen, Trond Reidar / Scanpix

Stoltenberg mener det er viktig å få svar på hva som har skjedd, melder TV 2.

Torsdag fortalte flere leger og tillitsvalgte ved Oslo universitetssykehus om omfattende triksing med ventelister på sykehuset. Ifølge dem har ledelsen ved OUS bedt legene om å sette medisinske hensyn til side og sette de rettighetspasientene som er klar over sine rettigheter og krever behandling, først i køen, for på den måten å spare penger.

Vil ha klarhet

– Det som er viktig, er at det må gjøres et arbeid for å få klarhet i hva som faktisk har skjedd. Og fylkeslegen har satt i gang det arbeidet. Og forutsetningen for å unngå at man gjør feil i fremtiden, er at man får full klarhet i hva som har skjedd. Så derfor hilser jeg nå velkommen at det blir en gjennomgang, og så får man se på resultatene av det, sier Stoltenberg.

Fylkeslege i Oslo og Akershus Petter Schou sier han undrer seg over at ingen i ledelsen ved OUS kan forklare ordentlig hva som har skjedd.

– Jeg er jo forundret over den type kollektiv glemsel. Det passer jo ikke helt med hva andre i systemet forteller, og hva disse beskjedene på e-post forteller, sier Schou.

I en pressemelding fredag formiddag skrev direktør Bjørn Erikstein at sykehuset nå vil gjennomgå rutinene sine.

AKTUELT NÅ