Hopp til innhold

Carl I. Hagen sjokkert over eget parti

Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen er rasende på eget parti fordi ingen deltok i debatten om asylbarn på NRK torsdag kveld. Frp skylder på kommunikasjonsavdelingen sin.

Carl I. Hagen

– Hva i all verden er det som skjer? spør Hagen.

Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

På sin egen Facebook-side, skriver Hagen at han er i sjokk etter å ha sett Debatten. «Det ble sagt fra den SV-vennlige programleder Erik Wold fire ganger at Frp hadde takket nei til å delta i debatten», skriver Hagen.

– Hva i all verden er det som skjer? spør Hagen. Så vidt han vet har det aldri skjedd før at de ikke har «våget» å delta, skriver han.

«Uten meningers mot»

Per Sandberg

– Noen ganger vurderer vi rett, noen ganger vurderer vi feil, sier Frp-nestleder Carl I. Hagen.

Foto: Siv Sandberg / NRK

– Tvert om vi har kjempet for deltakelse i alle direktedebatter hvor vi ikke kunne klippes i stykker. Det å si nei til å delta i en debatt i et viktig tema er helt uhørt og det skal jeg sjekke opp i morgen den dag, skriver Frp-veteranen.

– Hvorfor skal vi da stemme Frp hvis partiet til en slik grad er inne i det gode selskap uten egne meninger og uten meningers mot? spør Hagen.

Så langt har 6660 personer vist at de støtter Hagens innlegge på facebook. Blant annet skriver Kent Andersen i Oslo Frp dette: «Jeg kan erindre jeg holdt en tale om CocaCola og gjøre Fremskrittspartiet til en sterk merkevare på årsmøtet for Oslo FrP. Kanskje jeg bør dra til Bergen og gi dem også en leksjon? For blir ikke Frp en merkevare, så blir det borte.»

Informasjonsleder tar skylda

«Vurderingen om å ikke stille i Debatten ble gjort av undertegnede», skriver informasjonsleder i Fremskrittspartiets stortingsgruppe, Ole Berget, i en epost til NRK.no.

Han viser til Frp-nestleder Per Sandberg for nærmere svar.

– Det var en vurdering kommunikasjonsavdelingen gjorde. Jeg var i Nordland og kunne uansett ikke stille. Noen ganger vurderer vi rett, noen ganger vurderer vi feil. Her tar kommunikasjonsavdelingen ansvaret for valget de har tatt, sier Sandberg.

– Antyder du at dere prioriterte feil i går?

– Politikere gjør feil og politikere gjør rett. Kommunikasjonsavdelinger gjør rett og kommunikasjonsavdelinger gjør feil, svarer Sandberg.

Vil ikke snakke om Carl I.

Han vil ikke svare på om Carl I. Hagen har tatt kontakt med Frp-ledelsen i dag.

– Hvilken kommunikasjon jeg eller andre har med Carl trenger ikke NRK å vite. Jeg har ikke snakket med ham i alle fall, sier Sandberg, som tror det blir rikelig med sjanser for Frp til å debattere asylbarna senere i valgkampen.

Mens Siv Jensen har sagt at amnesti for asylbarna er uaktuelt, har Frps innvandringspolitiske talsmann Morten Ørsal Johansen derimot tatt til orde for at de 450 asylbarna må få prøve sin sak på nytt.

– Er asylbarna en vanskelig sak for Frp?

– Overhodet ikke! Vår politikk ligger fast. Man kan ikke gi amnesti til folk fordi de har skjøvet barna foran seg, sier Sandberg.

Høyre deltok heller ikke

Heller ingen rikspolitikere fra Høyre deltok i debatten i går. Bare Bergens ordfører Trude Drevland var til stede. Hun og Bergen Høyre er uenig med Høyres asylpolitikk. Drevland forlanger amnesti for sju år gamle Nathan som er nektet opphold i Norge.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger