Hopp til innhold

Ranet butikk fordi kabalen gikk opp

Han bestemte seg for at dersom kabalen gikk opp, skulle han rane Sparbutikken i Bygstad. Kabalen gikk opp, og nå er mannen dømt til to års fengsel.

Fjordane tingrett
Foto: Heidi Lise Bakke / NRK

Mannen ble fredag dømt til to års fengsel i Fjordane tingrett. Mannen er dømt til å betale 25.000 kroner i erstatning til kvinnen som satt i kassen i Spar-butikken 14. september i fjor og 15.000 kroner til butikkeieren, skriver Bergens Tidende.

Ifølge dommen hadde mannen sittet hjemme foran PC-en og lagt kabal og bestemt seg for at dersom kortleken gikk opp, så skulle han rane Spar-butikken.

Kortleken gikk opp

Da kabalen gikk opp, fant han fram et putevar og klippet hull til øynene, kledde på seg en ekstra bukse, en ekstra jakke og plasserte en pute på magen. Han hentet også ei hagle i et skap, tok på seg et patronbelte med 20 haglpatroner og et par arbeidshansker.

Videre dekket mannen bilen sin med en presenning som han hadde skåret ut hull til frontruta. Han hadde også fjernet registreringsskiltet bak på bilen.

Følte seg truet

Med seg hadde han lapper med påskriften «Give me the money» og «Be quick and nothing will happen».

Kvinnen i kassen følte seg truet og la 20.000 kroner på disken. Men før raneren fikk kloen i pengene, ble han overmannet av butikksjefen som kom bakfra. Butikksjefen fikk hjelp, og situasjonen ble dermed avverget, skriver avisa.

Ble tatt på vei hjem

Hva som skjedde inne i butikken etter dette er noe uklart, ifølge dommen. Men butikksjefen skal ha hatt kontroll over våpenet. Den tiltalte gikk flere ganger mot butikksjefen for å få våpenet, men ble møtt med slag fra butikksjefens side.

Ransmannen ble skadet og fikk to kutt i kraniet, og nesen ble trolig brukket. Butikksjefen fikk tak i ransmannens bilnøkler. Mannen begynte å gå hjemover, men ble tatt av politiet på veien.

Ikke skyldig

Helsetilstanden til ransmannen har vært et tema under rettsaken. Forsvareren viste blant annet i retten at han kan ha vært påvirket av medisiner i forkant av ranet.

Tiltalte seg seg ikke skyldig da rettsaken begynte. Retten viste til de sakkyndige og slo fast at mannen ikke var psykotisk i forkant av ranet.