Hopp til innhold

Skarsgård droppet ut av skolen

«True Blood»-stjernen Alexander Skarsgård savnet kjæresten så mye at han sluttet på skuespillerstudiene i New York og flyttet tilbake til Stockholm.

Alexander Skarsgård

Hollywood-stjernen Skarsgård sluttet skolen på grunn av en dame

Foto: Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin og HBO


Skarsgård er kjent fra HBOs suksesserier «Generation Kill» og «True Blood» der han i sistnevnte spiller vikingvampyren Eric Northman. I intervjuet med magasinet V-Man forteller Skarsgård at skuespillerstudiene fikk en tøff start.

NRK Nett-TV: Se True Blood - Sesong 2 - 8:12

Les: «True Blood» blir tegneserie

Flyttet tilbake til Sverige

True Blood, Alexander Skarsgård

Skarsgård har stor suksess som vikingvampyr i True Blood

Foto: HBO

– Jeg sluttet på skolen på grunn av en jente jeg hadde truffet hjemme i Stockholm, sier den svenske skuespilleren om studiene ved Marymount Manhattan College i USA i 1997.

Han legger til: – Jeg trodde jeg var forelsket, jeg savnet henne og var helt knust. Jeg sa til meg selv: «Ja! Hun er verdt å kjempe for!»

Skarsgård flyttet hjem til Stockholm, men ironisk nok ble det slutt mellom Skarsgård og jenta like etter at han hadde kommet tilbake. Dette førte i sin tur til av han igjen kunne konsentrere seg om skuespillerkallet og ta fatt på karrieren på ny.

Har løst vampyrkoden

Etter å ha trålet Hollywood i mange år uten den store suksessen fikk Skarsgård sitt store gjennombrudd med vampyrserien «True Blood» som også vises på NRK. Vampyrikonet har en egen teori på hvorfor vampyrer er så populært.

– Det er mye enklere å forholde seg til de nye versjonene av vampyrer enn de som finnes i F.W Murnau eller Werner Herzogs «Nosferatu».

– Dagens utgave av vampyrer har mer menneskelige trekk og kobles attraktive egenskaper som udødelighet og seksualitet. De kan være en venn og støttespiller eller drepe deg på et sekund, forteller han til V-Man.

Les: Prisdryss over «True Blood»

Sammen med Hollywoodstjerne?

Tidligere har det vært spekulert i om Skarsgård har hatt et forhold til den norske skuespillerkollegaen Gitte Witt som har jobbet med både Alexander og broren Gustaf Skarsgård.

Sladrespaltene i Hollywood spekulerer nå i om Skarsgård har funnet tonen med en annen skuespillerinne, Kate Bosworth.

Les: Disse seriene kommer på NRK

Les: Endelig klart for «Being Human»

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)