Hopp til innhold

Endelig klart for «Being Human»

Gjør deg klar for enda flere vampyrer, varulver og spøkelser - ungdomssuksessen «Being Human» har i kveld premiere på NRK3.

Being Human

Vampyren Mitchell, varulven George og spøkelset Annie deler leilighet, og forsøker å leve et normalt liv.

Foto: RDF / NRK

Hva gjør man når man er et gjenferd – men slettes ikke vil være død? Og hvordan lever du et normalt liv, når du egentlig hater deg selv fordi du forvandles til en varulv én gang i måneden?

Dette er bare noen av problemene vennegjengen Annie, George og Mitchell sliter med i den nye BBC-serien «Being Human», som sendes på NRK3 torsdager klokken 22.30.

Les også: Vampyrserie erstatter «True Blood»

Nett-TV: Her kan du se Being Human fra klokken 22.30 på torsdager.

Vampyr-feber

Serien føyer seg inn i rekken av vampyrserier som har gjort stor suksess i utlandet de siste årene, og som i likhet med «True Blood» (NRK3) og «The Vampire Diaries» (TV Norge) nå håper å ta norske TV-seere med storm.

«Being Human» tar over sendeflaten etter første sesong av «True Blood», som i snitt hadde 75 000 seere i uken. Dette er godt over NRK3s snitt på 40 000, så det er tydelig at vampyrdrama fortsatt fenger, fire år etter at «Twilight»-bøkene først tok tenåringsjentene med storm.

Les også: Klart for siste «True Blood»

Smelter pikehjerter

Og det mangler heller ikke på vakre fjes i «Being Human», spesielt vampyren Mitchell kommer sannsynligvis til å smelte flere pikehjerter i sprengkulden.

– Mitchell klarer ikke bestemme seg for om han skal leve som et godt og moralsk menneske, eller som en vampyr – og om det er verdt det, sier skuespiller Aidan Turner (26).

Les også: Disse seriene kommer på NRK

Iren med de mørke krøllene ble bitt allerede under første verdenskrig, og til tross for at han har en høy stjerne i vampyrsamfunnet, vil han helst ikke ha kontakt med den mørke siden.

– Man blir fort lei av å drepe og herje, fleiper Turner.

Se hele intervjuet her:

Being Human
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Har tvangstanker

Heller ikke varulven George er spesielt fornøyd med sin egen tilstand. Fra å ha et trygt liv med familie og forlovede, ble alt snudd på hodet da han ble bitt under en skogstur i Skottland.

– George er en sånn fyr som ville gått i terapi hvis han kunne. Han er lett nevrotisk og har tvangstanker, forteller skuespiller Russell Tovey (28).

Se hele intervjuet her:

Being Human
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

De to uvanlige kameratene prøver å leve et så normalt liv som mulig. De møter først gjenferdet Annie når de flytter inn i et hus hun helst vil jage dem bort fra.

Se intervjuet med Lenora Crichlow, som spiller Annie, her:

Annie, Being Human
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Hele 900 000 briter fikk med seg premieren av «Being Human» på BBC Three i fjor, til tross for sterk konkurranse fra suksess-serien «Lost». Ungdomsserien ble en av BBCs største suksesser i 2009.

Nett-TV: Her kan du se klipp som inneholder Mitchell, George og Annies historie fra tiden før serien starter.

Kulturstrøm

 • Deichman-film vant priser

  En film som viser innsiden av nye Deichmanske bibliotek i Bjørvika i Oslo har vunnet to priser på den internasjonale bokmessa i Torino i Italia.

  Filmen vant kategoriene «Årets beste video» og «Årets dokumentar». Den seks minutter og 14 sekunder lange filmen viser innsiden av Deichman Bjørvika, med forfatterne Lars Saabye Christensen og Camara Lundestad Joof og en pianospillende Lars Lillo-Stenberg sammen med sangeren Maria Lotus.

  – Dette er fantastisk moro og virkelig stas. Vi bestemte oss for å lage en proper film med elementer fra den store åpningen av Deichman Bjørvika, fordi kun et lite antall mennesker fikk være tilstede på grunn av pandemien. Med filmen fikk «alle» mulighet til å se og høre, sier åpningsfestansvarlig Reinert Mithassel i Deichman i en pressemelding fra Oslo kommune.

 • Furuholmen beklager stikk til norsk presse

  A-ha avlyste lørdag konserten i Oslo etter at Morten Harket fikk akutt betennelse i stemmebåndene.

  Bandmedlem Magne Furuholmen beklaget på Instagram til fansen at de måtte avlyse og skrev samtidig ironisk: «Mange takk til norsk presse som endelig skriver om turneen, uten å nevne utsolgte show og glade fans over hele verden».

  Nå beklager han stikket og sier at en fri og uavhengig presse er kritisk for at samfunnet skal fungere. «Det siste verden trenger er en ny superpriviligert, sutrende popstjerne som sier stakkars meg.»

  Magne Furuholmen utenfor den samiske paviljongen under åpningen av Venezia-biennalen 2022
  Foto: Wenche Marie Hætta / NRK