Hopp til innhold

Jensen og Halvorsen håper på godt valg tross dårlige meningsmålinger

Det var en svært spent Siv Jensen som inntok Nordseter skole i Oslo valgdagen for å avgi sin stemme.

Siv Jensen avgir sin stemme

Frp-leder Siv Jensen avgir sin stemme til kommunestyre- og fylkestingsvalget 2011 på Norseter skole.

Foto: Holm, Morten / Scanpix

Kristin Halvorsen stemmer

Oslo 20110912. Leder i Sosialistisk Venstreparti (SV) Kristin Halvorsen og hennes mann Charlo hånd i hånd på vei for å avgi sin stemme til kommunestyre- og fylkestingsvalget 2011 på Grünerløkka skole i Oslo mandag formiddag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

– Jeg regner med store lokale variasjoner, så dette blir svært spennende, sa Frp-lederen i det hun forsvant inn i valglokalet på Nordseter skole på Nordstrand i Oslo.

Frps leder ankom stemmelokalene i hvit drakt med svarte knapper, i kontrast til SVs Kristin Halvorsen, som møtte opp i sitt valglokale iført en sort drakt.

– Ja, hvitt kan jo tolkes som håpets farge, sa Jensen til NTB med et smil. – Samtidig vil jeg tro SV har hatt en tyngre valgkamp enn det vi har hatt.

Frp-lederen innrømmer at det har vært en krevende valgkamp

Allerede før valget er klart at Carl I. Hagen ikke blir ordfører i Oslo. Han har kun hatt støtte fra tre prosent av Oslos velgere og har varlset at han gir opp ordførerdrømmen.

– Carl I Hagen er en kjent person, men han er én av mange kandidater til kommunevalget for Frp, sier Siv Jensen til NRK.

Hun sier det er umulig for henne å vite om Hagen har vært en fordel eller ulempe for Frp i denne valgkampen.

Halvorsen optimist

Video 85b04e61-bbfa-448b-8611-68bb1c9f4c42.jpg

Siv Jensen spent på valgdagen

Også SV-leder Kristin Halvorsen har slitt med elendige meningsmålinger de siste ukene frem mot valget. Hun var likgevel smilende og fortsatt optimistisk da hun avga sin stemme på Grünerløkka skole tidligere på dagen.

SV-lederen går et meget spennende valg i møte. Partiet hennes har stupt på de siste meningsmålingene før valget.

På NRKs måling får paritet en oppslutning på kun 4,3 prosent., mens resultatet var 6,2 prosent ved kommunevalget for fire år siden.

  • Les også:

Men Halvorsen har likevel tro på at partiets mobilisering de siste dagene har hjulpet.

– Thriller i Oslo

Video Kristin Halvorsen avgir sin stemme

Kristin Halvorsen avgir sin stemme

– I Oslo er det en thriller. Der er det SVs mobilisering i slutten som avgjør. Sånn er det i veldig mange andre kommuner også, sier Halvorsen.

Tidligere på valgdagen sa Halvorsen til VG at hun ikke har tenkt å gå av som partileder uansett hvor dårlig valg SV gjør.

Ifølge VG har flere av partiets tillitsvalgte i helgen varslet en debatt om partiets regjeringsdeltakelse etter valget.

– Vi hadde en kjempesluttspurt i 2009 også. Da sikret vi et flertall på nytt, og da er mandatet fra velgerne fire nye år i regjering. Men vi må finne en måte å være regjeringsparti på som SV er tjent med, sier Halvorsen.

Råkjøring

Noe av det Halvorsen er mest fornøyd med under årets valgkamp, er den etter hvert så omdiskuterte valgbussen. Ikke bare fikk partiet pepper for at den forurenset mer enn andre busser. Ifølge TV 2 skal bussen dessuten ha råkjørt i en 30-sone i Troms.

– Det kjenner jeg ikke til, sier Halvorsen.

– Men det at partiledelsen samlet seg i en helt vanlig buss og kjørte land og strand rundt, ga en veldig lokal mobilisering. Det vet vi har hatt stor betydning. Så får vi se om det holder til mål, sier hun.

AKTUELT NÅ