Hopp til innhold

Steiner så store som bowlingkuler haglet gjennom luften

6 boliger og 4 biler fikk skader i et sprengningsuhell i Hammerfest i går ettermiddag.

Sander Blix Fredriksen

Sander Blix Fredriksen plukker store steiner som traff bilen

Foto: Jan Harald Tomassen / NRK

Uhellet skjedde i forbindelse med fjellsprengning i et boligbyggingsområde.

Ingen personer ble skadet da steiner store som håndballer haglet gjennom luften.

– Vi har rutinemessig tatt kontakt med direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, som da er rette tilsynsmyndighet når det gjelder sprengningsarbeid. Det er også opprettet straffesak der vi vil følge opp med videre etterforskning, sier operasjonsleder Geir Roar Nesbø i Vestfinnmark politidistrikt til NRK.

Barnehage i nærheten

Sander Blix Fredriksen

Sander Blix Fredriksen

Foto: Jan Harald Tomassen / NRK

Politiet fikk melding om ulykken rundt klokken 14.

– Vi ser absolutt alvorlig på dette. Det er jo en barnehage bare 50–100 meter fra hus som ble truffet, og steinene er ifølge de som er på stedet på størrelse med bowlingkuler, sier operasjonsleder ved Vestfinnmark politidistrikt, Geir Roar Nesbø til Finnmark Dagblad .

Sander Blix Fredriksen (21) var også en av dem som fikk et ubehagelig møte med steinene som kom seilende gjennom luften.

– Jeg stod på verandaen sammen med mamma, da vi så steinene kom flygende mot oss. Jeg fikk mamma i sikkerhet under verandaen, før jeg sprang til bikkja mi og sjekket at den ikke var truffet. Denne steinen kom gjennom frontruta på bilen min. Vi skulle akkurat til å dra på butikken, sier Sander Blix Fredriksen til Finnmark Dagblad .