Hopp til innhold

Festspillene nyter godt av OL-oppkjøring

Det norske junior kokkelandslaget har lagt oppkjøringen mot OL til Festspillene i Nord-Norge. Med 250 kilo kveite og egen restaurant som kun eksisterer i fire dager skal de erobre Harstad.

Kokkelandslaget

Representanter fra kokkelandslaget. Fra høyre Geir Magnus Svae – manager, Christer Rødseth - kokk, og Kristin Skogen - kokk.

Foto: Kristine Østvold / NRK

90 dager i året trener de sammen på fritida for å bli best mulig. Målet er å vinne Kokke-OL i Erfuhrt i Tyskland i år. Alle ungdommene kan se tilbake på gode meritter som kokker. Her finner vi en nordisk mester, en verdensmester og norsk mester.

I et partytelt på kaia i Harstad har de bygget opp en restaurant som skal vare i kun fire dager. Enkelt, men vakkert med store lamper og lekre bord.

I dette teltet, der bare kjøkkenet er på rundt 20 kvadratmeter, har de bygget opp et kjøkken mest mulig likt det de vil jobbe i under OL i Tyskland.

Her er det travelt. I løpet av fem timer skal de forberede mat til 95 gjester. Flere av dem matkjennere.

250 kilo kveite skal fileteres og det er ikke måte på tilbehør av alle lekreste sorter. Her bakes til og med flatbrød.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Små marginer

Fikk OL-mat

Folk i Harstad fikk servert mat av olympisk kaliber.

Foto: Nils Mehren / NRK

Geir Magnus Svae, er manager og han noterer ned det han ser. Det er viktig å få med seg det som kan forbedres i arbeidsprosessen. Det er ikke så lenge siden laget hans vant sølv i Culinary World Cup i Luxembourg.

Kim-Håvard Larsen er kaptein på laget og har egen restaurant i Harstad. Sammen med sine syv kolleger har han store ambisjoner for OL til høsten.

Han tror de kan vinne gullet om de er heldige.

– Det er små marginer fra gull til sølv, men jeg håper vi klarer å gjøre vårt aller beste, sier Larsen.

Startskuddet går og det er de fem første timene nå som krever sin kokk.