Hopp til innhold

Se hva tollerne beslagla på grensen

Det har de siste dagene forsvunnet uvanlig mange sykler i Harstad. Så ble en Øst-Europeisk bil med to menn om bord stoppet av tollerne på grensen til Sverige.

sykkeltyveri

Til sammen seks sykler lå i bilen. Trolig er alle stjålet i Harstad.

Foto: Tollvesenet

– Vi hadde fått inn uvanlig mange anmeldelser på sykkeltyverier i Harstad i løpet av et døgn. Allerede før bilen ble stoppet, hadde jeg begynt å gjøre meg opp tanker, sier politioverbetjent Geir Hagen i Midtre Hålogaland politidistrikt.

Det var like etter klokka ni tirsdag kveld at den Øst-Europeiskregistrerte bilen ble stoppet av tollerne på grensen på Bjørnefjell.

Stoppet i rutinekontroll

Tollerne i Bjørnefjell og Narvik tollsted hadde tirsdag kveld en rutinekontroll, og det var slik sykkeltyvene ble oppdaget.

Inne i bilen ble det funnet seks demonterte sykler. De to mennene ble brakt til Harstad. Her sitter de nå i arrest og venter på å bli avhørt.

– Så langt har vi gjenforent tre sykler og eiere. De andre syklene har vi ikke knyttet til noen anmeldelser her, men vi har grunn til å tro at også de er stjålet i Harstad, sier Hagen.

bleiebeslag

I bilen lå det også store mengder bleier. Det er usikkert om dette er tyvegods.

Foto: Tollvesenet

Det kan også være flere sykler stjålet i Harstad enn det politiet har fått anmeldelser på.

Øst-Europeiske bander på tyveriraid i Norge er ikke noe nytt, men Hagen forteller at de har vært relativt forskånet for dette i Harstad.

Bleier og barberblad

Men det var ikke bare sykler i bilen.

– I bagasjerommet lå det også bleier, barberblad og rørleggerutstyr, som armaturer, sier kontorsjef hos Tollvesenet, Rolf Berget.

Om disse andre varene stammer fra tyverier, vet politiet så langt ikke. Så langt har de to i bilen ikke tilstått sykkeltyveriene.