Hopp til innhold

Her er den beste jussutdanninga

Jussutdanninga på Universitetet i Tromsø er landets beste, om vi skal tro studentene selv.

Universitetssykehuset Nord-Norge Tromsø og universitetet i Tromsø

De mest fornøyde jusstudentene går på Universitetet i Tromsø.

Foto: Sigve Nedredal / NRK

Det er nettportalen Studiekvalitet.no, som lanseres i morgen, som har gjennomført en undersøkelse blant studentene.

I denne undersøkelsen kommer jusstudiet, eller master i rettsvitenskap, i Tromsø aller best ut, med en score på 4,79 av 5 mulige poeng.

Studiekvalitet.no skal gi studentene som skal søke seg inn på høgskoler og universitet 15. april muligheten til å gjøre et mest mulig objektivt valg basert på hvilke utdanninger som er best å gå på.

Fornøyd dekan

Dekan Hege Brækhus på juridisk fakultet ved UiT sier at de har fått mange tilbakemeldinger fra fornøyde studenter som mener det er et godt studie, men at de likevel syns det er hyggelig og overraskende å høre resultatet fra undersøkelsen.

– Vi har jobbet systematisk i mange år med å kvalitetssikre studiet, og blant annet inkludert studentene på alle plan. Tilbakemeldingene fra studentene er veldig konkrete, og det er det som gjør oss gode. Vi tar imot kritikk og prøver å forberede oss hver gang, sier hun til universitetets hjemmesider.

Mindre pop enn Oslo

Tromsø er til tross for de fornøyde studentene, langt fra den mest populære jussutdanningen i Norge.

I Tromsø var den ordinære grensa for å komme inn på jussutdanninga 54,4 poeng. I Oslo var grensa for det tilsvarende studiet på 58,1 poeng ved oppstart på høsten, eller 55,7 poeng ved oppstart på våren

Studiekvalitet.no er et samarbeid mellom Tekna, NHO, Nordea, Abelia, NCE Systems Engineering Kongsberg, Telenor, Microsoft, Aftenposten og Civita, i samarbeid med NIFU og studentorganisasjonen NSO.