Hopp til innhold

Svekket i troen på North Energy

Det nordnorske oljeselskapet North Energy var tidligere en av yndlingene til meglerhuset First Securities, men slik er det ikke lengre.

North Energy

First Securities anbefalte tidligere å kjøpe aksjer i North Energy. Nå er denne anbefalingen borte. Hovedårsaken er tom brønn på Zappfe-feltet i Barentshavet.

Foto: Nyhetsspiller / NRK

North Energy med hovedkontor i Alta har vært en av yndlingene for meglerhuset First Securities, men i en ny analyse stiller børsekspertene store spørsmål ved å kjøpe aksjer i oljeselskapet.

Hovedårsaken er tom brønn for North Enery på Zappfe-feltet i Barentshavet nå i høst. Selskapet selv mener det foreløpig ikke er noen akutt krise fordi de tidligere har gjort to funn.

– Om vi etter hvert skulle borre 10–14 bønner uten å finne noe, så er det klart det vil bety slutten for oss, men det er vi et godt stykke unna enda, sier administrerende direktør Erik Karlstrøm.

Kan måtte redusere aktiviteten i 2013

First Securities anbefalte tidligere å kjøpe aksjer i North Energy. Nå er denne anbefalingen borte. De mener blant annet at North Energy vil få problemer med å kunne finansiere nye, dyre boreprogram.

– Om kapitalmarkedet forblir dårlig også gjennom også til neste år så vil vi selge de funnene vi har gjort, også må vi løpet av 2013 gjøre en vurdering om vi må redusere aktiviteten.

– Vi er for å finne olje og gass

Karlstrøm, er naturlig nok skuffet over de nye vurderingene fra First Securities.

Erik Karlstrøm, adm. direktør i North Energy

Erik Karlstrøm

Foto: Einar Breivik / NRK

– Vi er jo her for å finne olje og gass og hver gang det blir boret en tom brønn så blir vi selvfølgelig skuffet. Vi må imidlertid se hele vår portefølje under ett og da har vi gjort det slik vi i utgangspunktet sa vi skulle, sier han.