Hopp til innhold

Flere tusen uten strøm

En brann i en trafostasjon i Finnfjordbotn har ført til strømbrudd på Senja, Finnsnes, Rossfjord og Sørreisa. 5000 er fremdeles uten strøm.

trafobrann

Brannen i trafoen er slukket, men strømmen er fremdeles borte.

Foto: Arild Moe/NRK

– Brannen inne i trafoen er slukket nå, og vi undersøker nå hvor alvorlig skadene er, sier Ed Torgersen, montør i Tromskraft til NRK.

Det var klokken 14.30 onsdag at brannen i trafostasjonen slo ut strømtilførselen til 10.000 kunder i Midt-Troms.

Troms Kraft har i ettermiddag klart å gjenopprette strømforsyningen på deler av Senja og fastlandet på Lenvik med strøm fra Bergsbotn, Osteren og Lysbotn kraftverk. Det skriver Troms Kraft i en pressemelding.

5000 uten strøm

Men fremdeles er omtrent halvparten av de rammede strømkundene uten strøm. På Senja gjelder dette strekningen mellom Lysnes, Silsand og Skrolsvik, i tillegg til Flakstadvåg.

I Lenvik kommune er strømmen fremdeles borte i deler av Finnsnes sentrum, og på strekningen Finnsnes Kårvikhamn og Gjøvik.


«Der hvor det er mulig har vi i samråd med kommunene prioritert liv og helse, som sykehjem,» står det i pressemeldingen.

Ukjent årsak


Årsaken til brannen er ennå ikke kjent, men trafostasjonen har fått omfattende skader som det vil ta tid å utbedre.

Mest alvorlig er strømstansen for smelteverket Finnfjord AS. De har ikke lang tid på seg uten strøm før temperaturen i ovnene blir for lav.

Klokka 18 er en av tre ovner i smelteverket i drift. Finnfjord AS kan dermed være de som rammes hardest av strømstansen.

Troms Kraft jobber utover kvelden for å gi de rammede strømkundene strømmen tilbake.

Saken oppdateres.