Hopp til innhold

Høgli tar en Huseklepp

Dropper agent, men tviler på spill i utlandet.

Tom Høgli

Tom Høgli står nå uten proffagent. Og stresser ikke med å komme seg ut av Norge.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Tromsø ILs solide høyreback Tom Høgli (26) gjør som landslagskollega Erik Huseklepp:

Velger å stå uten proffagent i 2011.

LES OGSÅ: Tett program for studenten Høgli !

Høgli var lenge tilknyttet FIFA-agent Stig Lillejord og hans firma gOon – akkurat som Huseklepp. Men da avtalen gikk ut for et par måneder siden, valgte Høgli ikke å forlenge den.

– Jeg har ingen agent akkurat nå. Og står fritt. Det er valg jeg har hatt for å stå friere en periode, men det er ikke noe dramatikk i det, sier Tom Høgli til nrk.no.

Linket til Molde

Han har vært linket til Molde og Ole Gunnar Solskjær i vinter. Og flere klubber skal ha fulgt Høgli i fjor – både på klubb- og landslag. Hos landslagssjef Egil Olsen hadde Tromsø-backen full tillit i suksess-året 2010. Og han spilte samtlige 30 seriekamper for TIL.

LES OGSÅ: Tom Høgli vil ikke til Molde !

Likevel har de konkrete tilbudene uteblitt.

Uten at det stresser Tom Høgli, som fortsatt er student ved siden av fotballen.

– Det er ikke noe «must» for meg å spille fotball i utlandet. Og selv om jeg spiller på landslaget, så er jeg forberedt på at det ikke blir noe salg til utlandet. Jeg har det veldig godt i Tromsø og i Norge, sier Høgli – og fortsetter:

– Det er veldig mange Bosman-spillere i markedet som er gode spilere. Derfor er det vanskeligere for spillere under kontrakt å komme seg ut. Det er bare å se på Erik Huseklepp, som lenge har vært linket til ulike klubber. Og som er den mest attraktive spilleren i Norge.

Smiler av Høgmo-utsagn

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo har uttalt at han tror Høgli blir solgt til sommeren.

Det smiler Høgli litt av.

– Det er mulig han har noen kontakter, så vi får se. Neida, skulle det skje noe, tar jeg det som ren bonus og en positiv overraskelse. Jeg trives veldig godt i Tromsø. Og sover godt om natta selv om tilbudene uteblir, slutter Tom Høgli.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark