Hopp til innhold

Går Norge på langs for kreftsaken

Da Ane og Maria bestemte seg for å gå Norge på langs, ville de gjøre litt ekstra ut av det.

gårmotkreft

Ane Sigrid Henriksen og Maria Mattsson på Ljosland Fjellstove etter å ha gått i syv dager.

Foto: Privat

– Akkurat nå sitter vi værfast på ei hytte på Haugastøl. Vi sitter og spiser, og det er jo for så vidt hyggelig, forteller Ane Sigrid Henriksen på telefonen.

Sammen med venninne og kollega Maria Mattsson bestemte hun seg for at de skulle oppfylle en gammel drøm, nemlig å gå Norge på langs.

– Vi bestemte oss for at dersom vi skulle gjøre det, så passet det fint å gjøre det nå, sier Ane.

(Artikkelen fortsetter under)

startstreken

Jentene er klare til start med 29kg tunge sekker.

Foto: Privat

Samler inn penger til kreftpasienter

Begge de to jobber som fysioterapeuter ved Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø. Der handler mye av hverdagen om å hjelpe kreftpasienter til å få en bedre og mer aktiv hverdag.

– Derfor tenkte vi at vi kunne gjøre noe meningsfylt når vi først skulle gå turen vår. Vi ser jo på det som en luksus bare å kunne dra på denne turen, og syntes det var en fin anledning til å bidra.

Målet var å samle inn ti kroner for hver kilometer de går. Med 2.800 kilometer fra Lindesnes til landets nordligste punkt på fastlandet – Kinnarodden, skulle det bety 28.000 kroner til organisasjonen «Aktiv mot kreft».

– Vi tenkte det kom til å bli umulig å samle inn så mye. Men så ser vi at vi allerede har samlet inn 23.000 kroner, og vi er jo knapt begynt, ler Ane.

Endelig skal vi på drømmeturen vår - fem måneder med enkelt turliv fra sør til nord i Norge! Vi starter på Lindesnes i slutten av januar 2013, og skal gå på ski eller til fots hele veien til Kinnarodden. Vi skal hovedsakelig sove i telt og bære med oss det vi trenger, bortsett fra mat som vi plukker opp i depoter underveis.

Underveis på turen vil vi samle inn penger til Aktiv mot Kreft, en stiftelse som har til formål å jobbe for å gi kreftsyke en bedre hverdag. Det kjennes fint å benytte turen til å også gjøre noe betydningsfullt for andre.

Jentene på Facebook

– Veldig kaldt og slitsomt iblant

Den 28. januar startet de to sprekingene turen fra Lindesnes.

– Det føles veldig lenge siden. Vi har hatt både regn og snø, da vi startet var det egentlig mest høstvær. Og det ikke så mye snø på Hardangervidda hvor vi er nå.

Målet er å være i mål i slutten av juni.

– Vi har lagt inn litt ekstra tid, slik at vi har tid til å kose oss. Men det er veldig kaldt og slitsomt iblant, innrømmer Ane.

(Artikkelen fortsetter under)

gårmotkreft

Ikke noe å utsette på skiforholdene underveis.

Foto: Privat

Blogger om turen

Hele turen deler jentene på bloggen sin, der oppfordrer de også flest mulig til å donere penger til organisasjonen.

– Når folk betaler der, ser vi ikke noe til pengene. De går direkte til «Aktiv mot kreft».

På bloggen finnes også lenke til betalingssiden.

– Men dere går sammen hver dag. Blir dere ikke lei av hverandre?

– Ikke enda. Vi har snakket mye om hvordan vi skal løse dette, og jeg synes vi er flinke til å ta opp ting umiddelbart. Dessuten går vi med litt avstand mellom oss når vi går i fjellet, sier Ane.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark