Hopp til innhold

Var i møte om bryggesikkerhet - så endte han selv i vannet

Sandøya Vel i Tvedestrand er svært misfornøyd med sikkerheten på en ny molo. Tom Viken i velforeningen møtte derfor mandag kommunen til møte om sikkerheten. Like etter befant Viken seg sprellende hjelpeløst i det iskalde vannet ved moloen.

Falt på moloen og havnet i sjøen

Skjebnens ironi slo til med storm i kastene for Tom Viken mandag. Brygga på bildet er flytende og går langt ut fra land.

Foto: Frode Gustavsen/Olav Loftesnes / Tvedestrandsposten

– Jeg har engasjert meg i dette, men hadde ikke tenkt å engasjere meg med livet som innsats, forteller en ettertenksom og småforbannet Viken til NRK dagen derpå, på lånt telefon.

Baklengs salto

Han var en av to representanter fra velforeningen som hadde møte med kommunen og Tvedestrand Vekst om sikkerheten på det nye båtanlegget ved Hagefjordbrygga.

På møtet ble blant annet sklisikkert underlag og redningsstiger på brygga diskutert. Og møtets tema ble skremmende aktuelt, skriver Tvedestrandsposten.

Etter møtet gikk Viken en tur på butikken, før han gikk til flytemoloen der han hadde båten sin, som skulle frakte ham hjem til Sandøya.

– Da tråkker jeg litt feil på dette rammeverket som holder utriggerne. Det er fuktig og glatt og jeg tar en baklengs salto med handleposer og datautstyr på hodet ned i båtplassen, forteller Viken.

– Jeg tenker selvfølgelig på det møtet jeg kommer rett fra, hvor dette har vært tema. Skjebnens ironi sender meg på hodet i sjøen, mener Viken.

Kom seg ikke opp til å begynne med

– Jeg prøvde å trekke meg opp på brygga, men det var umulig for meg, selv om jeg føler meg i god form, sier den ufrivillige baderen.

Det var folk i nærheten, men på grunn av anleggsstøy ble ikke Vikens rop om hjelp hørt.

Til alt hell ble han ikke skadet i fallet, og da det hadde gått anslagsvis 5-6 minutter kom han seg i reneste Macgyver-stil opp av vannet.

– Når jeg skjønte at jeg ikke hadde sjanse til å trekke meg opp på brygga eller eventuelt måtte svømme flere hundre meter inn til land, så tok jeg tauet fra båten min og fikk laget en stigbøyle, som jeg brukte til å komme meg opp på brygga, forteller Viken.

– Blir litt forbannet

Han gir etter hendelsen uttrykk for at man må være mindre spirituell enn ham for å ikke ta dette som en advarsel.

– Jeg har engasjert meg i dette, men hadde ikke tenkt å engasjere meg med livet som innsats. Man blir først litt ettertenksom, så blir man litt forbannet etter hvert. Jeg håper nå det kan komme noe godt ut av dette, slik at vi får det som vi ser på som normal og lovregulert sikkerhet i et sånt anlegg, sier Viken, og understreker at badingen var alt annet enn et planlagt stunt.

Lover strakstiltak

Vikens uhell får umiddelbare konsekvenser for sikkerheten på moloen.

Daglig leder i Tvedestrand Vekst, Solveig Røvik, sier til Tvedestrandsposten at hun er sjokkert over hendelsen og lover at rekkverk og stiger vil bli montert i løpet av uken.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

null
Spiller nå
Åpnet verdens største bikube 00:36
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 14 0,64 kr
Dyrest kl. 02 1,33 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,3 kr 25 min.
  • Dusje 2,8 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,3 kr En vask
  • Varmeovn 0,7 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Mars 2023 – mars 2024
    + 6,1 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %