Butikkene melder om null interesse for økologisk melk. Rema 1000 i Flekkefjord solgte så lite at de har kuttet ut produktet. I Lyngdal selger Rema 1000 maks ti liter på to uker, melder avisen Agder.
Coop Marked på Sira har ikke økologisk melk i sine kjøledisker.
Også Rema 1000 i Flekkefjord har sluttet å selge øko-melk.
- LES MER:
Liten etterspørsel
– Det er rett og slett ingen som spør etter økologisk melk. Minstekvanta som vi kan ta inn er pakker med 10 liter og det kan jeg ikke gjøre uten at det er noen etterspørsel.
Det sier butikksjef i Coop på Sira, Torkell Skogestad, til avisen.
Han får støtte av sin butikkkollega i Flekkefjord.
– Vi har hatt økologisk melk inntil nylig, men salget var lik null, derfor kuttet vi ut. Økologisk rømme selger vi derimot endel av, forteller butikksjef Trond Strømland på Rema 1000 i Flekkefjord.
Butikksjef Svein Egeland på Kiwi i Flekkefjord har valgt å plassere den økologiske melken helt sentralt i butikkens melke-kjøleskap, men selger bare cirka 10 liter øko-melk i uken.
Øko-melk er dyrere
En liter økologisk lettmelk koster det 15,80 kroner mens en liter lettmelk koster 13, 40 kroner.
– Jeg vet ikke om det er prisforskjellen som skremmer folk, eller om det rett og slett er mangel på interesse for økologiske varer, sier Strømland.
Flere andre butikker vest i Vest-Agder vurderer å kutte salget av øko-melk.
– Selv nå i høysesongen om sommeren selger vi så lite økologisk melk at om det ikke øker må vi kutte ut denne varen. Vi tilbyr dette fordi det er noen få kunder som ønsker dette. Fortjenesten for oss er bedre på vanlig melk, enn på økologisk melk.
Det sier butikksjef Monica Andersen på Rema 1000 i Lyngdal.
Salget går ned
Fra 2008 til 2009 økte tilgangen på økologisk melk med nesten 20 prosent her i landet.
Samtidig gikk salget ned med cirka 14 prosent viser tall fra Tine.
Målet til myndighetene er at 15 prosent av norsk matproduksjon skal være økologisk innen 2015.
TINEs målsetting er at 6 prosent av melken skal være økologisk innen 2015.
– Årsaken til at vi har en lavere målsetting er at 15 prosent er vanskelig for oss å greie. I dag er vel 3 prosent økologisk, forteller kommunikasjonssjef Olav Håland i TINE Meieriet Sør/Vest til avisen Agder.