Hopp til innhold

Viking kaprer Trond Olsen

Viking og Rosenborg er enige, tirsdag reiser Trond Olsen til oljebyen for å gjøre unna første del av overgangen.

Trond Olsen

Venstrevingen fra nord er klar for de mørkeblå.

Foto: Alley, Ned / Scanpix

– Trond (Olsen) har sittet på benken store deler av sesongen og nå ønsker han mer spilletid. Denne løsningen er til det beste for begge parter. Vi ønsker å takke Trond for en fin tid i Rosenborg og ønsker han lykke til i Viking, sier sportslig leder Erik Hoftun til RBK.no.

Nordlendingen har spilt 94 kamper for Rosenborg, men nå vender han snuta sørover for å spille under Åge Hareide.

Håper på mer spilletid

Olsen sier til Rosenborg fotballklubbs nettside at han gleder seg til byttet.

– Jeg er glad for at jeg får muligheten i Stavanger. Jeg har fått lite tillit i Rosenborg, og nå ønsker jeg å få mer spilletid, sier Trond Olsen til RBK.no.

Hva sitter du igjen med etter oppholdet i Trondheim?

– Jeg har vunnet to seriemesterskap, og kan ta mitt tredje i år. Jeg har trivdes veldig godt i byen og har bare positivt å si om tiden i klubben, sier han.

Med mot Brann på søndag

Vikings mål er at Trond Olsen skal være tilgjengelig for trener Åge Hareide og Viking til kvartfinalen mot Brann kommende søndag. I øyeblikket er klubbene samstemte om betingelsene for et skifte. Det som gjenstår er legesjekken og de siste detaljene i Olsens kontrakt.

At prosessen med en overgang er kommet så langt, gleder Hareide.

– Vi er veldig glade for at det ser ut som om vi nå får en klassisk bakromspiller til klubben. Trond Olsen gir oss en ny dimensjon i spillet med sin store fart, og har dessuten en fantastisk dødballfot. Han vil passe perfekt inn i måten vi spiller på, sier treneren til Viking-fk.no.

Faller de siste brikkene på plass, vil Olsen undertegne en kontrakt med Viking som strekker seg ut 2014-sesongen. Angriperen vil dermed være klar sin sin fjerde tippeligaklubb, etter Bodø/Glimt, Lillestrøm og Rosenborg, som han er dobbelt seriemester med. Trond Olsen spilte sin så langt første og eneste landskamp høsten 2008.