Hopp til innhold

Politiet gjorde stort narkobeslag på gata

Amfetamin for en million kroner ble funnet ved en tilfeldighet på en 29 år gammel mann i Stavanger.

Det var i forrige uke at politiet ved en tilfeldighet kom over det store narkotikabeslaget. En politipatrulje så at en 29 år gammel mann oppførte seg litt rart.

- De reagerte på hvordan mannen oppførte seg, og fant ut at de skulle kontrollere mannen, sier etterforskningsleder ved Stavanger politistasjon Kristian Johansen.

Fant enda mer

Det viste seg å være grunn til mistanken. 29-åringen hadde nesten en kilo amfetamin i vesken da han ble stoppet tidlig om morgenen 20. juli.

Mannen ble tatt med til politihuset hvor han ble ransaket. Politiet fant mer å jobbe med.

- Vi fant en nøkkel i vesken som ledet oss til en adresse i Stavanger sentrum. Der ble det funnet mer narkotika. Det er sannsynligvis amfetamin det også.

Amfetamin

Gateverdien på en kilo amfetamin er på rundt en million kroner.

Foto: Eeg, Jon / Scanpix

Stort beslag

Beslaget på et kilo, er et av de største hittil i år i Stavanger. Gateverdien er nærmere en million kroner. Det er ikke ofte beslagene skjer på denne måten, men det forekommer.

- De siste årene er det gjort noen beslag ved slik kontroller av personer. Det kan tyde på at narkotikaomsetningen i Stavanger ikke har avtatt de siste årene, sier Johansen.

Den 29 år gamle mannen må nå sitte i varetekt i fire uker, to uker med full isolasjon. Stavanger tingrett er enige med politiet i at det er stor fare for at mannen kunne ødelagt viktige bevis dersom han hadde blitt løslatt.