Hopp til innhold

– Jeg vil karakterisere dette som Rambo-tendenser hos russen

Politiet etterforsker paintball-skytingen – som førte til at ei russejente nå ligger på sykehus – med full styrke. Etterforskningsleder i Stavanger-politiet, Kristian Johansen, ber gjerningsmannen melde seg.

Video - Russen må besinne seg

SE VIDEO: – Russen må besinne seg, sier Kristian Johansen i Stavanger-politiet.

De siste dagene har skyting med gevær som bruker malingskuler – såkalt paintball – preget nyhetsbildet i Stavanger. Både helt utenforstående og russen har blitt rammet.

Kristian Johansen

Kristian Johansen, etterforskningsleder i Stavanger-politiet.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Det hele kulminerte imidlertid da Eili Berekvam Tjørhom (19) måtte dra til sykeuhs, blødende fra øyet , etter å ha blitt truffet av et paintballgevær. Dette skjedde mandag kveld.

Onsdag var hun ennå innlagt.

  • SE VIDEO NEDERST I ARTIKKELEN

Den som gjorde det, er ikke identifisert, men kommer til å bli det, fastslår politiet.

Ti personer avhørt

– Vi oppfordrer vedkommende til å melde seg. Vi kommer til å bruke ganske mye ressurser på dette, sier Kristian Johansen, etterforskningsleder ved Stavanger politistasjon.

Rundt ti personer er ifølge Johansen avhørt i saken. Han sier politiet ser svært alvorlig på hendelsen.

Vedkommende som har skutt kan komme til å bli siktet og tiltalt for legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap. Dette har en maksimalstraff på opptil åtte års fengsel, ifølge etterforskningslederen.

Hvem som helst over 18 år kan kjøpe et paintballgevær, men det er ikke lov til å bruke det slik det er brukt de siste dagene i Stavanger.

– Rambo-tendenser

– Jeg vil karakterisere denne skytingen som Rambo-tendenser. Jeg oppfordrer all russ til å besinne seg, så de får en fin feiring, sier han.

Eili Berekvam Tjørhom

Eili Berekvam Tjørhom (19) lå onsdag fortsatt på sykehus etter at hun ble truffet i øyet med skudd fra et paintball-gevær.

Foto: Morten Wiik Larsen / NRK

Det var også politiets budskap da leder for ordensseksjonen ved Stavanger politistasjon, Bengt Jacob Rode, møtte mellom 50 og 60 Stavanger-russ på det årlige dialogmøtet onsdag kveld.

Har funnet hvit bil

Personen som skjøt på Tjørhom satt i en vanlig privatbil, ikke en russebil. Politiet er ikke sikre på om skytteren er russ.

Politiet har etterlyst denne hvite bilen, og funnet en som ligner. En person som knyttes til bilen satt onsdag kveld i avhør.

– Vi har ikke siktet noen ennå, og kommer neppe til å gjøre det i kveld, sier Johansen, men legger iike skjul på at politiet er sikre på å få fatt i vedkommende som skjøt på den 19 år gamle russejenta.

SE VIDEO: Eili (19) kan få varige øyeskader

Video Skadet øye i russeskyting med paintball