- Jeg var sikker på at jeg ble blind med en gang jeg ble truffet

Eili Berekvam Tjørhom (19) håper hun får med seg slutten av russefeiringen etter at hun ble truffet av paintball.

Video Skadet øye i russeskyting med paintball

SE VIDEO: Russejenta Eili Berekvam Tjørhom risikerer å bli blind på det ene øyet etter å ha blitt truffet av et paintball-skudd.

Det var mandag kveld den 19 år gamle russen Eili Berekvam Tjørhom ble truffet i det ene øyet av en paintball da hun var ved McDonalds-restauranten på Mariero i Stavanger.

Nå risikerer hun å miste synet .

- Vi var to russebiler som stod parker ved McDonald-restauranten på Mariero. Vi stod å snakket og spiste litt mat. Så begynte noen å rope om at vi måtte komme oss inn i bilene fordi noen hadde paintball-gevær. Jeg såg en vanlig personbil som kjørte forbi på hovedveien. Da jeg snudde meg for å se nærmere etter hva som skjedde ble jeg truffet midt i det ene øyet, forteller Eili Berekvan Tjørhom til NRK.no

Skytingen kom helt overraskende, og Eili Berekvam Tjørhom klarte ikke å se om det var russ eller noen andre som skjøt fra privatbilen.

Eili Berekvam Tjørhom

Eili Berekvam Tjørhom får verken lese eller se på TV etter paintballskuddet.

Foto: Morten Wiik Larsen / NRK

- Jeg var sikker på at jeg ble blind med en gang jeg ble truffet. Jeg skrek høyt, for det var fryktelig vondt. Jeg blødde fra øyet, og da ba jeg de andre i bilen om kjøre meg rett til legevakten, forteller Eili Berekvam Tjørhom.

Flere episoder med paintball

Den 19 år gamle russen bla lagt inn til behandling ved øyeavdelingen ved Stavanger universitetssjukehus, og hun må vente seg langvarig behandling etter paintball-skuddet som traff det ene øyet.

- Hun har fått en alvorlig øyeskade, og er innlagt til videre behandling. Hvordan dette vil ende vil vi først vite etter lang tid. Det er fare for at hun kan få en varig synsreduksjon, det er sikkert. Hvor stor reduksjonen blir er vanskelig å si nå, sier sjef ved øyeavdelingen ved Stavanger universitetssjukehus, Rune Hapnes, til NRK.no.

Det har vært flere tilfeller med skyting av paintball i Stavanger-området de siste dagene, noe som er blitt knyttet til russefeiringen.

- Russetiden er noe vi skal glede oss til, og ikke gå rundt og være redd for å bli skutt eller slått ned. Så det som har skjedd synes jeg ikke noe om, sier Eili Berekvam Tjørhom.

Eili Berekvam Tjørhom

- Jeg håper jeg blir frisk nok til å få med meg den siste uken av russefeiringen, sier Eili Berekvam Tjørhom, som fortsatt lå på sjukehus to dager etter at hun fikk øyeskaden.

Foto: Tom Edvindsen / NRK

Det er fortsatt 19 dager igjen av russefeiringen, men mye av denne tiden må Eili Berekvam Tjørhom forvente å måtte tilbringe i sjukesengen. På grunn av det skadde øyet får hun verken lese eller se på TV.

- Jeg håper jeg blir frisk nok til å få med meg den siste uken av russefeiringen. Landstreffet i Kongeparken håper jeg virkelig jeg kan få med meg, sier Berekvam Tjørhom.

Mobiliserer

- Først og fremst er det synd at dette har gått ut over denne jenten. Dette er trist. Vi i hovedstyret tar avstand fra all form for paintball-skyting, eller det som minner om dette, og som kan skade mennesker, sier leder i hovedstyret for russen i Stavanger, Pål Trovatn Abrahamsen.

Han sier det nå blir mobilisert blant russen for å finne de skyldige.

- Vi står på bar bakke når det gjelder informasjon om hvem som står bak dette. Men det er blitt mobilisert blandt russen for å finne ut hvem dette kan være. Jeg vet at flere har ringt rundt til ulike personer for å prøve å finne ut hvem dette er, sier Trovatn Abrahamsen.

Han håper alle som vet eller har sett noe kommer fram med dette slik at de som stod bak painball-skytingen blir tatt.