Hopp til innhold

Statoil gir kontrakt verdt 6 milliarder til sør-koreansk selskap

Statoil og partnerne Total og Det norske har tildelt koreanske Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) kontrakt for bygging av dekk for Dagny-plattformen i Nordsjøen. Kontrakten har totalt estimert verdi på 6,1 milliarder norske kroner.

Illustrasjon av Dagny-feltet med Sleipner-feltet i bakgrunnen.

Illustrasjon av Dagny-feltet med Sleipner-feltet i bakgrunnen.

Foto: Statoil

Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) har fått oppdraget med å designe og bygge dekket til Dagny-plattformen i Nordsjøen, skriver Statoil i en pressemelding.

Tildelingen skjer etter en internasjonal konkurranse mellom prekvalifiserte leverandører. Ifølge selskapet blir Aker Solutions i Stavanger, Oslo og Kuala Lumpur nære samarbeidspartner på detaljerte ingeniørtjenester, offshore sammenstilling og idriftsettelse.

– En trygg hovedleverandør

Jon Arnt Jacobsen

Jon Arnt Jacobsen, direktør for anskaffelser i Statoil.

Foto: Inger Johanne Stenberg / NRK

Det har vært stor interesse for Dagny-prosjektet i leverandørmarkedet, skriver Statoil.

– Vi har valgt en leverandør for hovedkontrakten som vi er trygg på kan levere på tid, kost og kvalitet, sier direktør for anskaffelser i Statoil, Jon Arnt Jacobsen.

Kontrakten omfatter detaljert design, innkjøp, ingeniørtjenester, bygging, sammenstilling og idriftsettelse. Oppdraget starter umiddelbart og skal ferdigstilles i første kvartal i 2017. Jacobsen understreker at kontrakten ikke går utelukkende til Sør-Korea.

– Både norske og internasjonale leverandører

– De skal jobbe sammen med et solid ingeniørmiljø i Aker Solutions. Vi ser at det er flere allianser mellom ulike internasjonale aktører i tilbudene vi nå får inn, både der det er norske hovedleverandører og internasjonale hovedleverandører, sier han.

Ivar Aasheim

Ivar Aasheim, direktør for feltutvikling på norsk sokkel i Statoil.

Foto: Trond Isaksen/Statoil

Kontraktstildelingene avhenger av at myndighetene godkjenner prosjektet. Det er ventet i løpet av første halvdel av 2013.

Dagny er lokalisert om lag 30 kilometer nordvest for Sleipner, i midtre del av Nordsjøen. Funnet skal bygges ut mot Sleipner-feltet.

– Dagny-utbyggingen er blant Statoils nye store utbygginger med antatt 225 millioner fat olje- og gass. Det viser hvor viktig det er å lete og utvikle felt i modne områder med etablert infrastruktur. Denne feltutviklingen er knyttet til Sleipner og bidrar til å forlenge levetiden på dette feltet i mange år framover, sier Ivar Aasheim, direktør for feltutvikling på norsk sokkel i Statoil.