Hopp til innhold

Har ikke greid å forby MC-vester på utestedene i Haugesund

Politiet i Haugesund har ikke greid å nekte personer med MC-klær adgang på utestedene i byen. – Men vi har ikke gitt opp, sier politistasjonssjef Jørn Schjelderup.

MC protest

MC-klær kommer til å være lovlig å ha på seg på utestedene i Haugesund i en stund til. Haugesundspolitiet har sendt ballen til Politidirektoratet. Bildet er tatt da MC-miljøet aksjonerte mot forbudet i fjor.

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

Det er over halvannet år siden politiet i Haugesund startet kampen mot det de fryktet kunne bli etablering av kriminelle MC-klubber i byen. Et av tiltakene var å forby bruk av MC-vester på byens utesteder.

Nå er imidlertid forbudet satt på vent. Ett år etter at politiet ba utestedene signere en avtale om et slikt forbud, er det nå trukket tilbake.

Jørn Schjelderup, politistasjonssjef i Haugesund

Jørn Schjelderup.

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

I stedet er saken sendt til juridisk behandling i Politidirektoratet.

– Ikke lagt på is

Politistasjonssjef Jørn Schjelderup i Haugesund avviser at de har gitt opp, men sier at en avventer regler for MC-forbud som skal gjelde hele landet.

– Det er ikke lagt på is. Men det å gjøre det likt rundt omkring i hele Norge, har nasjonal interesse. Derfor avventer vi en uttalelse fra Politidirektoratet, sier Schjelderup.

Flere steder i landet

Også flere andre byer har politi og politikere forsøkt ulike fremgangsmåter for å hindre etablering og utbredelse av MC-gjenger.

I Stavanger har politikerne vedtatt at MC-gjenger er uønsket , i Bergen ble en klubb nektet skjenkebevilling , og det finnes også lignende eksempler fra østlandsområdet .

Schjelderup avviser at sliter politiet sliter med å finne hjemmel for forbudet.

Protesterte i Haugesund

– Vi ønsker å gjøre dette riktig, for det har vært ganske mye støy rundt det, sier han.

Og det har han rett i. MC-miljøet i byen engasjerte advokat, og aksjonerte mot beslutningen.

Video MC-miljøet protesterer

VIDEO: MC-miljøet i Haugesund krever at både politiet og kommunen trekker tilbake vedtakene om forbud mot bruk av MC-vester på byens utesteder. (August 2010)

– Derfor ønsker vi å ha en grundigst mulig vurdering av saken før vi går videre, sier Schjelderup.