Hopp til innhold

- Mangler ved kvalitet og presentasjon

Matfylket Rogaland får kritikk av jurymedlem i "Det Norske Måltid".

Gladmat 2009 dag 1

Frode Selvaag mener at matprodusenter i Rogaland må bli bedre både på kvalitet og presentasjon.

Foto: Wenche Lamo Hadland/NRK

Produkter fra matfylket Rogaland burde gått til topps i flere nasjonale konkurranser.

Det sier Frode Selvaag, kokk og jurymedlem i rogalandsversjonen av "Det norske måltid", som er en nasjonal matkonkurranse. Fire, fem matprodukter fra Rogaland skal delta i denne konkurransen.

Selvaag mener at det mangler litt på både kvalitet og presentasjon av de rogalandske produktene. Produsenter andre steder i landet er bedre på disse områdene.

–Vi burde vært mye mer i toppen føler jeg. Vi har så mange fantastiske produsenter som har skikkelig flotte råvarer og historier som kan nå fram. Kanskje mangler vi den riktige måten å presentere det på, sier Selvaag.

–Produsentene bør søke tilbakemeldinger

Kokken mener at i forhold til hvor mye Rogaland satser på å markere seg som matfylke over alle andre så burde Rogaland også tidligere vunnet nasjonale konkurranser.

–Vi må nok ta oss litt mer i nakken og være litt mer stolte over det som vi har. Vi må jobbe litt mer med kvaliteten på de tingene som vi har og dyrke særegenhetene i det, mener Selvaag.

Han mener at produsentene i større grad bør søke tilbakemeldinger fra andre på produktene sine.

–De bør få vite hva som er bra og hva som kunne vært bedre. Det er tross alt kundene og folket som bestemmer hva som er godt. Det skal jo selges dette her og det selger jo hvis det er bra.

Er maten fra matfylket Rogaland god nok?