Hopp til innhold

- Romfolket må forlate Årvoll

– Dersom det ikke er klar en ryddeplan innen i morgen tidlig, drar jeg opp dit selv og ber de flytte, sier Albert Hæhre.

Biler stenger

MEDEIER KREVER AVVIKLING: Albert Kr. Hæhre har sendt brev til Vanessa Quintavalle og bedt om at romleiren avvikles.

Foto: Marit Kolberg / NRK

Deleier Albert Hæhre har sendt et brev til medeier Vanessa Quintavalle der han ber om at det kommer en plan for å avvikle romleiren på Årvoll innen i morgen tidlig.

– Det tiltrekkes flere og flere personer opp dit, og det er en uholdbar situasjon for naboer. Dette er en form for sirkus vi må få avslutta, sier Hæhre til NRK.

Albert Hæhre

KREVER FLYTTEPLAN: Deleier av tomten på Årvoll krever en flytteplan innen fredag morgen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Hvis planen for avvikling av leiren ikke er klar innen i morgen klokken 10, vil Hæhre ta over håndteringen av saken, med det formål å avvikle leiren så fort som mulig.

– Ingen godkjennelse

Nettstedet Bygg.no har publisert brevet fra Hæhre, der han blant annet skriver følgende:

"Jeg ble lørdag 14 juli, gjennom media , gjort oppmerksom på at du på eget innitativ har tilbudt Rom Folket å etablere seg på ÅE tomt på Årvoll. Denne etablering er i strid med gjeldende reguleringsplan og med selskapets formål.

Den er heller ikke nabovarslet eller omsøkt ihh til offentlig regelverk for etablering av midlertidige bygg, etablering og drift av campingvirksomhet osv. Etableringen har skjedd uten styrets viten og/eller godkjennelse."

Hæhre sier til NRK at tomten ikke er egnet for å bo på.

– Dette er en anleggsplass som ikke er tilrettelagt for at folk skal bo der. I tillegg ligger den tett opp mot et boligområde, og mange naboer er frustrerte.

Tor Erling Staff, som er Vanessa Quintavalle sin advokat i saken, sa torsdag til TV2 at Quintavalle skulle ta kontakt med Albert Hæhre i løpet av kvelden for å snakke om situasjonen.

Ingen tegn til oppbruddsstemning

NRKs reporter på stedet melder at det ikke er tegn til at beboerne har begynt å flytte.

– Beboerne i leiren henter vann og ved, og ser ut til å leve sitt vanlige liv. Det er tydelig mange som ikke vet hva som skjer fremover, sier Thea Næs Rabe.

Kommunen venter spent

Kommunen ønsker foreløpig ikke å mene for mye om det som skjer.

– Her er det to eiere som ikke sier helt det samme. Vi venter spent på hvordan dette skal gå, sier fungerende bydelsdirektør i Bjerke Kristin Enstad.

Hun vil ikke gå inn på hva de kommer til å foreta seg de neste dagene.

– Jeg vil ikke si noe om hva vi kommer til å gjøre i morgen. Men vi følger utviklingen nøye og ser på vårt lovverk for å se hva vi kan pålegge eierne.

Les hele brevet her fra Hæhre her.

– Vi har hatt befaring i dag også. Vi har varslet plan- og bygningsetaten fordi leiren ikke er godt nok sikret. Barn kan ta seg inn der, sier Enstsad.

Hun sier at bydelen ser med bekymring på hvor mange som nå oppholder seg i leiren.

–Det er en økning i forhold til hvor mange som var der tidligere.

Det har foreløpig ikke lyktes NRK å komme i kontakt med Vanessa Quintavalle.

Saken oppdateres.

Vanessa Quintavalle

I KONFLIKT: Eierne Vanessa Quintavalle og Albert Hæhre har forskjellige oppfatninger av hva som skal skje med leiren på Årvoll.

Foto: Marit Kolberg / NRK

Flere nyheter fra NRK Stor-Oslo