Hopp til innhold

Vil pusse opp "Sinsen-slummen"

Byrådet vil nekte folk som mottar kommunal bostøtte å flytte til de gamle sykehusboligene i Sinsenveien.

Sykehusboligene ved Aker sykehus

Forsøpling, knivstikking og brannstifting har vært med på å gi de gamle sykehusboligene på Sinsen tilnavnet Norges første slum.

Foto: Frode Wik / NRK

Anniken Hauglie

Anniken Hauglie.

Foto: Gunnar Sakshaug / NRK

De siste årene har området rundt boligblokkene blitt beskrevet som Norges første slum. Nå vil sosialbyråd Anniken Hauglie (H) tømme boligene, slik at de kan bli pusset opp.

– Ingen nye skal inn. Det har utviklet seg så mye at vi må gå til dette drastiske grepet. Vi har ikke noe annet valg rett og slett, sier Hauglie.

Les:

Hva synes du om byrådets forslag? Kommenter nederst i artikkelen.

Nekter å la det forfalle mer

Sprøytespisser, søppel og nedgåtte leiligheter kjennetegner de gamle sykehusblokkene ved Sinsen. Nå vil sosialbyråden nekte folk med kommunal bystøtte å flytte inn til Fredensborg eiendomsselskap, som eier blokkene, pusser opp.

– Vi har jo hatt tett kontakt med gårdeieren, men nå har vi sett at det ikke har vært nok. Vi kan rett og slett ikke ha et område som forfaller så mye som vi har sett i Sinsenveien, sier sosialbyråden.

– Det har blitt verre det siste halvåret

Knut Even Lindsjørn

Knut Even Lindsjørn.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Men Høyre har ikke alltid kjempet like hardt for å bedre boforholdene ved sykehusblokkene. Da Knut Even Lindsjørn fra SV tok opp problemet for et drøyt år siden, var partiet langt mindre ivrige.

– H og Frp har hele tiden strittet litt imot. Jeg er veldig glad for at de nå kommer på banen og følger opp dette. Det er helt nødvendig for å få ryddet opp i de uverdige boforholdene i Sinsenveien, sier Lindsjørn.

– Det som er nytt er at området har fått utvikle seg i enda mer i en negativ retning det siste halve året. I høst var vi usikre om vi hadde lov til å gjøre det vi nå gjør. Vi skrev et brev til direktoratet i februar hvor vi ba om en avklaring, men vi har nå funnet ut at vi kan ikke vente på svar fra staten, sier Hauglie.

– Dere er altså villig til å bryte loven for å få til denne oppussingen?

– Vi håper at de har forståelse for at vi tar dette grepet nå. Det er nødvendig dersom vi skal få til et bedre bomiljø for alle de 450 personene som bor der oppe.