Hopp til innhold

Flere ranet hjemme

Det brutale ranet av en familie på Økern sist helg har likhetstrekk med flere andre ran i Groruddalen den siste tiden. Nå vil politiet se om sakene kan ha noen sammenheng.

Kriminalteknikkere på Økern
Foto: Erik Engen / NRK

Bistandsadvokat Odd Kristian Johansen representerer en familie som opplevde at ranere stormet inn i huset på jakt etter penger i desember.

- Man rammer jo det mest private man har, og den trygghetsbasen som er mest primær, sier han til NRK.

LES OGSÅ: - Ikke et tilfeldig ran

Flere like ran

Det har gått litt over en måned siden en familie ved Økern ble brutalt ranet hjemme.

- Gjerningsmennene kommer inn i boligen, og gjennomfører et ganske brutalt ran, hvor de truer de som er til stede. De gjennomsøker hele leiligheten, før de forlater stedet, forteller Johansen.

I helgen skjedde et liknende ran i samme område.

Under ranet som skjedde lørdag kveld ble familien på fire, inkludert to barn på ti og åtte år, sperret inne på badet mens ranerne gjennomsøkte huset.

LES OGSÅ: Nabolag i frykt

- Klare likhetstrekk

Bistandsadvokat Odd Kristian Johansen som representerer familien som ble ranet for en drøy måned siden mener likhetstrekkene er klare.

- De spesielle likhetstrekkene jeg ser er jo at det er fire ranere i begge disse sakene, og at de i begge tilfellene er bevæpnet med pistol og bruker kniv. Samt at det er gjennomført på en brutal måte i det private hjem.

Ifølge Johansen skal det også ha skjedd et liknende ran i Stovner-området i slutten av november i fjor.

Stasjonsjef ved Stovner politistasjon, Espen Aas bekrefter at politiet vil undersøke om det kan være en sammenheng mellom de ulike ranene:

- Når det skjer så mange ran på så kort tidsrom, så bør man se etter en sammenheng, koordinere etterforskningen, og eventuelt sette inn flere ressurser.

- Det blir jo et stort samfunnsproblem hvis veldig mange vil engste seg for å bli ranet i det personlige hjem, legger han til.