Hopp til innhold

Helsevesenet skal diskutere verdier

Etter at Ali Farah ble etteratt hardt skadd i Sofienbergparken, ber helseministeren om tiltak for å hindre rasisme og diskriminering i Helse-Norge.

Sofienbergparken
Foto: Caroline Drefvelin

Innen utgangen av oktober skal alle de regionale helseforetakene legge fram en plan for hvordan de kan sikre likebehandling for alle personer uavhengig av bakgrunn.

Vil ha økt bevissthet

Helseminister Sylvia Brustad (Ap) ønsker å skjerpe bevisstheten blant ansatte i helsetjenesten etter hendelsen i Sofienbergparken i Oslo 6. august, da ambulansepersonell nektet å ta med den hardt skadde Ali Farah.

- Jeg ønsker at alle de regionale helseforetakene nå skal diskutere verdier, respekt og likeverdighet i alle ledd og på alle nivåer, sier Brustad.

Sylvia Brustad
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Lokale tiltak for likebehandling

I et møte med lederne for de regionale helseforetakene mandag ba hun alle innen utgangen av oktober komme tilbake med lokale tiltak for å sikre likebehandling uansett bakgrunn, kjønn, hudfarge, inntekt og bosted.

- Selv om jeg ikke har grunn til å tro at det er noen utbredte negative holdninger, så er det likevel slik at det skjer enkelthendelser, og det må vi ta på største alvor, sier Brustad.