Hopp til innhold

- Løy om sex-overgrep fra prest

Kvinnen varslet også sin egen død på SMS. Les den utrolige historien her.

Bibelen
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

I desember 2006 anmeldte hun presten for legemsbeskadigelse og for å ha utnyttet sin stilling som prest til å skaffe seg seksuell omgang med henne.

Presten betalte også for kost og losji for kvinnen i flere måneder, han la ut for regninger og hotellopphold og lånte kvinnen kontanter.

Hun hadde presentert falske historier om livet sitt og sin sykdomshistorie for presten.

Lurte alle

I morgen stiller den 49 år gamle kvinnen i Oslo tingrett tiltalt for en rekke forhold.

For det er ikke bare presten som har latt seg lure av kvinnen de siste årene. Hun har med falske historier, som at hun har glemt lommeboken sin, lurt personer til både å låne seg penger, som aldri ble betalt tilbake, og til å betale for ting for seg.

Kvinnen har slik lurt til seg hårklipp, penger, mat, reise og klær med falske historier. Hun lurte til seg både kaker og klær ved å late som hun handlet på vegne av sykehuset i Lillehammer.

I august 2005, i Oslo, utga hun seg for å være sin sønn og sendte følgende tekstmelding til en mann:

"Jeg fant dettenummeret på mammas mobil. Hun avled for en halvtime siden", eller lignende.

Trakasering

Tiltalen omfatter også flere falske sexanklager. 

Ifølge tiltalen skal hun ha anklaget en offiser på et skip for å ha utsatt henne for seksuelle trakasserier. Anklagen ble fremsatt i hensikt å skaffe henne en utbetaling for tort og svie fra rederiet for å unngå at hun gikk til pressen.

Også en tredje mann ble anklaget for seksuelle overgrep.

Og listen stopper ikke her, den fortsetter med tyveri, falske bekymringsmeldinger til barnevernet og telefon- og sms-trakasering.