Hopp til innhold

Politiet: – Har aldri opplevd dette før

Politiet på Manglerud ber publikum ta forholdsregler etter flere tyverier fra kirker de siste dagene.

Politiet på Manglerud ber publikum ta forhåndsregler etter flere tyverier fra kirker de siste dagene.

Rundstjålet under begravelse

– Det er jo kjent for oss tidligere at det har vært tyverier og innbrudd i parkerte biler som står på utsiden av kirkegårder. Men at de faktisk har gått inn og vært inne i en garderobe og stjålet har vi ikke sett på Manglerud tidligere i hvert fall, sier stasjonssjef ved Manglerud politistasjon Janne Stømner.

Stjal lommebøker og bil

Det var etter en begravelse i Oppsal kirke mandag at flere av gjestene ble frastjålet verdisaker fra fra garderoben. Tyvene forsynte seg med lommebøker og nøkler, og en Volvo XC70 ble stjålet fra parkeringsplassen.

– Vi vil etterforske saken på vanlig måte og prøve å nøste opp på best mulig måte. Så langt har vi lite opplysninger om eventuelle gjerningspersoner. Det er få som var til stede når dette har skjedd, og få som har sett noe. Vi vil oppfordre publikum om at de tar kontakt med politiet om de har sett noe de antar er av interesse.

Saken fortsetter under bildet

Grorud Kirke

Grorud kirke

Foto: Hallgeir Braastad / NRK

Samkjører etterforskningen

I Grorud kirke hadde de en lignende episode søndag, da uvedkommende snek seg inn i kriken under en barnedåp og tok seg inn i dåpssakristiet der flere av dåpsdeltakerne hadde lagt igjen verdisaker.

– Det er vanskelig å si så tidlig i etterforskningen om det er de samme gjerningspersonene i de to sakene. Vi har såpass lite å gå på. Men det er klart vi samkjører etterforskningen og har en nær dialog, sier Stømner.

Nå ber hun publikum ta forholdsregler når de går i kirken.

– Nå har de vært to steder, så det er i hvert fall noen som har blitt oppmerksomme på muligheten. Så det er viktig for oss generelt sett å si til folk at de må ikke etterlate verdier og verdigjenstander i ubetjente garderober, heller ikke i kirker dessverre.