Hopp til innhold

Bussjåfør frikjent for drapsforsøk på politimann

Den 25 år gamle mannen hadde en promille på 2,69 da han kjørte flere runder rundt i Mysen sentrum med en gammel blå buss.

Fyllekjørte med buss i Mysen

En politimann var nær ved å bli påkjørt av bussen i april. Nå er føreren frikjent for drapsforsøk.

Foto: Glenn Thomas Nilsen

En 25 år gammel Mysen-mann er frikjent for drapsforsøk på en politimann.

Påtalemakten mente at mannen prøvde å kjøre på politimannen med buss, men retten mener dette ikke er bevist.

Mannen har erkjent straffskyld på 22 andre tiltalepunkter, men har hele tiden nektet for at han prøvde å kjøre ned politimannen.

Heggen og Frøland tingrett dømte ham til ett og et halvt års fengsel, skriver Smaalenenes Avis.

– Måtte kaste meg unna

Den 25 år gamle mannen hadde en promille på 2,69 da han kjørte flere runder rundt i Mysen sentrum med en gammel blå buss, 22. april i år.

– Dette er noe av det mest idiotiske jeg har gjort i hele mitt liv, forklarte mannen i tingretten, ifølge Smaalenene avis.

  • SE VIDEO:
    En mann i midten av 20-årene risikerer å bli siktet for drapsforsøk etter villmannskjøring i Mysen natt til søndag. En politimann prøvde å stanse bussen, men i stedet for å stoppe, ga sjåføren bånn gass:

    Full bussjåfør i Mysen

En politimann stilte seg opp foran bussen, og ga tegn om at den ikke skulle kjøre, men føreren kjørte likevel mot politimannen.

Politimannen hevdet at han måtte kaste seg unna for å ikke bli påkjørt.

– Jeg sto to meter fra bussen og fikk øyekontakt med tiltalte. Plutselig satte bussen seg i bevegelse. Jeg er overbevist om at jeg hadde blitt kjørt ned om jeg ikke hadde fått kastet meg til siden, forklarte han.

Forklarte at han kun mente å skremme

Den 25 år gamle mannen ble tiltalt for drapsforsøk. Rettssaken mot han startet i Heggen og Frøland tingrett den 29. oktober.

Ifølge Smaalenene forklarte mannen at han kun hadde ment å skremme, og at politimannen bare kunne spasere ut av veien.

– Det er begrenset hvor stor fart en får på noen få meter. Hadde ikke politimannen flyttet seg, så er jeg helt sikker på at jeg ville klart å stoppe, forklarte tiltalte i retten.