Hopp til innhold

Kaller NRK-oppslag "spekulativt"

Thor Erik Forsberg kommenterer nå NRK Østfolds sak om at han ikke har gjennomført sin varslede urinprøve.

Thor Erik Forsberg
Foto: Shemsi Bunjaku / NRK

NRK Østfold har i dag meldt på radio, nett og TV at stortingsrepresentant Thor Erik Forsberg (Ap) ikke har gjennomført noen urinprøve, til tross for at han lovte å la seg narkoteste for to måneder siden, da han sto frem i Sarpsborg Arbeiderblad og innrømmet bruk av cannabis.

Thor Erik Forsberg ønsket ikke å kommentere dette ytterligere før sakene ble publisert, og sa at hans helseopplysninger er en privatsak.

Etter oppslaget til NRK Østfold har Forsberg imidlertid lagt ut en melding på sin Facebook-side, der han slår tilbake mot oppslaget og kaller det spekulativt.

"Viser til oppslag i Nrk Østfold om at jeg ikke ”har holdt løftet om narkotesting”.

Vil presisere at dette ikke medfører riktighet.

Det stemmer at jeg 3.september sa og skrev til venner på Facebook at jeg har sagt meg villig til å ta urinprøve. Det står jeg fortsatt for.

Jeg har gjort avtale med min arbeidsgiver, gruppeledelsen på stortinget, om at jeg skal ta urinprøve fremover, men dette har ikke startet opp ennå. Årsaken er ikke min motvilje.

Jeg har snakket med 3 medarbeidere i NRK Østfold om dette temaet. Så når det blir framstilt som at man ikke har tatt telefonen er det direkte misvisende. Jeg har ikke funnet det riktig å kommentere dette til NRK Østfold da jeg, som alle andre, har grenser for hva som er offentlig. Jeg har valgt å være åpen og beklage meg. Samtidig er detaljer rundt min helsesituasjon eller behandlingsopplegg en privat sak. Det har jeg svart NRKs medarbeidere.

Oppslaget i NRK Østfold er spekulativt, og legger opp til en diskusjon som foregår på feil saksgrunnlag. At oppslaget kommer dagen før nominasjonsmøtet i Sarpsborg er nok heller ikke tilfeldig.

Det syns jeg er trist."

NRK Østfold har snakket med Thor Erik Forsberg på nytt tirsdag kveld, og han gjentar da det han har skrevet på Facebook. Han ønsker imidlertid ikke å kommentere statusoppdateringen ut over dette.

Forsvarer oppslaget

Distriktsredaktør i NRK Østfold, Ulf Morten Davidsen forstår at Forsberg reagerer, men han forsvarer allikevel NRKs oppslag i dag.

– Jeg skjønner at Forsberg helt sikkert ikke synes at dette er noe kjekt, og det er ikke noen behagelig sak. Men vi har tatt utgangspunkt i at han selv for to måneder siden sa at han skulle underlegge seg et urinprøveregime, og når vi da spør om dette får vi ikke noe svar, det er utgangspunktet for hele saken.

Forsberg sier at hans helseopplysninger er en privatsak, og at NRK Østfold ikke har noe med dette å gjøre?

– Jeg er helt enig i at vi ikke har noe med Forsbergs private helse å gjøre. Dette spørsmålet er et politisk spørsmål som er knyttet til nominasjonen. For to måneder siden sa han at han ville gjøre noe han nå ikke vil svare på om han har gjort. For oss er dette et spørsmål som går rett inn i nominasjonsprosessen.