Hopp til innhold

- Tror de som ser serien kommer til å bli stolt over Sykehuset i Østfold

Torsdag er det premiere på "Alarm 113". En ny TV-serie der du får et innblikk i den viktige jobben Sykehuset i Østfold og redningspersonellet gjør når alvorlige ulykker inntreffer. - Dette er gripende historier, sier produsenten.

Rekonstruksjon 2

Alarm 113 er en ny dokumentarserie der du får møte personer fra Østfold som har opplevd svært dramatiske hendelser. Seerne får også et innblikk i den viktige jobben Sykehuset Østfold og helsepersonellet gjør i livreddende arbeid. Her ser du bilde fra en av rekonstruksjonene.

Foto: Mediacircus/TV2

– Man blir veldig imponert over det apparatet som står på 24 timer i døgnet og all den kompetansen de har, sier Jon Sverre Høiden. Han er produsent i Mediacircus som har produsert dokumentarserien.

Gjennom de ni episodene følger man personer i Østfold som har blitt rammet av ulykker og alvorlige hendelser.

– Gripende og dramatisk

Jon Sverre Høiden, produsent Mediacircus

Produsent i Mediacircus, Jon Sverre Høiden, sier at publikum kan forvente seg gripende historier fra mennesker som har opplevd alvorlige hendelser og ulykker.

Foto: Vegard Breie/TV 2

Du får også møte redningspersonell på sykehuset Østfold og AMK-sentralen fra det området i Østfold som medvirker i serien.

Høiden synes det var viktig å få frem den viktige jobben de gjør.

– Motivasjonen vår var å få frem hvor flinke disse folkene er. Jeg tror de som ser serien kommer til å bli stolt over sykehuset i Østfold, sier han.

Hva kan seerne forvente i "Alarm 113"?

– Seerne kan forvente å få et innblikk i de personene som har vært involvert i dramatiske hendelser. Dette er gripende historier og opplevelser de nok aldri kommer til å glemme, sier Høiden til NRK.

I hver episode får du se et intervju med personene i etterkant av de alvorlige hendelsene. Seerne får høre de originale lydopptakene fra AMK-sentralen i tillegg til en rekonstruksjon av selve hendelsen.

Får møte redningspersonellet

Til tross for at produksjonssjefen har sett alle episodene utallige ganger, gjør det fremdeles inntrykk å se de dramatiske og alvorlige hendelsene for personene som er involvert.

– Det er sterkt og gripende. Det er kjempe dramatisk for de det gjelder, sier produsenten.

Serien inneholder også et møte mellom pasientene og redningspersonellet.

– Det er veldig fint at ambulansearbeiderne får møte de involverte igjen. Ambulansearbeidere får aldri vite hvordan det går med pasientene til vanlig. Her er lovverket strengt og de har ingen rett på informasjon om pasienter i ettertid, sier Høiden.

– Så for de som jobber på ambulansene var det nok litt godt å få treffe de menneskene de kanskje har reddet livet til og få en tilbakemelding på at de har gjort en god jobb, sier han.

Rekonstruksjon Alarm 113

Alarm 113 har premiere på torsdag. Serien vil inneholde intervjuer med personer som har opplevd dramatiske hendelser, samt en rekonstruksjon fra selve hendelsen. Dette bildet viser en av rekonstruksjonene i serien.

Foto: Mediacircus/TV2

Han tror også at det er godt for de involverte å få møte redningspersonellet slik at pasientene får en sjanse til å takke dem for den innsatsen de gjorde.

Positive tilbakemeldinger

Til nå er det spilt inn ni episoder, men allerede til høsten kan man forvente nye episoder av serien.

– Tilbakemeldingen har vært veldig positive. Alle de involverte har reagert positivt. Det var veldig viktig for oss, sier han.


Hvorfor valgte du akkurat Østfold fylke?

– Jeg er selv fra Fredrikstad, så jeg syntes det hadde vært flott å få til et samarbeid med Sykehuset Østfold. Det er et stort fylke med mange mennesker og mange viktige historier.

Ideen til serien var det han og Mediacircus som kom med. Den ble godt mottatt av Sykehuset Østfold.

– Viktig med folkeopplysning


Avdelingssjef for ambulansene i Østfold, Trond Pehrsen, er svært spent i forkant av premieren.

– Jeg er like spent som alle andre fordi jeg har ikke sett noen av episodene enda, sier han og legger til at de har fått veldig mange positive tilbakemeldinger på serien.

– For oss var det viktig å få frem folkeopplysningsdelen. Vi ønsket å spre informasjon om hvordan folk skal opptre når ulykker, sykdommer og andre alvorlige hendelser opptrer, sier avdelingssjefen.


"Alarm 113" har premiere på TV 2 torsdag 22. mars klokken 20.00.