Hopp til innhold

Flere vandaler i Mysen

I natt ble det igjen meldt om vandaler på ferde i Mysen. Én rute skal ha blitt knust, av tre unggutter.

Knuste ruter ved Eidsberghallen

Bilde tatt på Eidsberghallen i går.

Foto: Kathrine Brønn/NRK

Klokken halv to i natt ble det nok en gang meldt om hærverk i Mysen. Tre unggutter hadde blitt observert i forbindelse med ruteknusing ved det gamle postkontoret. Ansatte i jernbaneverket skal ha sett guttene i det de la på sprang fra åstedet.

I går ble det også meldt om vandalisme. 48 ruter ble knust ved Eidsberghallen i Mysen, og også ved Mysen barneskole ble det meldt om omfattende skader.

Les også: Vandaler på ferde i Mysen

Operasjonsleder i Follo politi, Geir Johan Solem kan informere om at politiet har sett på sakene, og tar hærverket på alvor.

– Det er naturlig å tenke at det kan være en sammenheng mellom disse sakene, i og med at det har skjedd i samme område og er så omfattende. Men vi har ingen sikre bevis på at det er tilfellet, opplyser Solem.

Solem sier også at politiet har vært på Mysen barneskole og sikret blodspor fra vinduene.

Flere steder utsatt for hærverk

I går natt ble det også meldt om vandalisme ved Mysen barneskole og ved Eidsberghallen. Til sammen skal hele 60 ruter ha blitt knust ved begge åstedene.

Vaktmesteren ved hallen, der 48 av vinduene ble knust, skal ha meldt ifra til politiet om hærverket. Vandalene skal ha slått til mellom klokken 22.00 og 08.00 i går natt.

Ved Mysen barneskole har ikke politiet klart å få oversikt over omfanget, men også der ble det meldt om store skader.

Rektor ved skolen, Thorfinn Oustorp, sa i går til nrk.no at han ikke hadde vært på skolen, men at han ikke kan fatte meningen med slikt hærverk.