Hopp til innhold

Skulle hjelpe jente fra mishandling

20 år gamle Nicky Fykse fra Fredrikstad ble slått til blods av fire menn da han forsøkte å hjelpe en ung jente.

Nicky Fykse ble overfalt av fire menn

Nicky Fykse hjalp en ung jente fra å bli overfalt. Nå ønsker han kontakt med jenta.

Foto: Privat

Fykse var på vei hjem fra et julebord med kollegaer da han krysset Nygaardsplassen i Fredrikstad i 03.30 tiden natt til lørdag, det skriver Fredriksstad Blad.

Fykse hørte bråk og roping fra et smug og gikk bort for å se hva som skjedde.

– Fire menn, alle av utenlandsk opprinnelse, trakasserer en ung norsk jente. Hun kunne være omkring 18–19 år, sier han til avisen.

– Jeg gikk bort til dem og spurte hva de drev med. Før jeg får sukk for meg angriper de fire mennene meg, forteller Nicky.

Kom seg på legevakten

Fykse er kampsportutøver, men de fire mennene ble altfor mye for ham. Han forteller at han ble slått i bakken, før en av personene satt seg oppå ham og fortsatte å slå mot hodet og ansiktet hans.

Personen presset også tommelen inn i øyet til Fredrikstad-gutten. De fire mennene stakk av og lot Fykse bli liggende igjen på bakken.

– Heldigvis var jeg ved bevissthet. Men blodet rant fra kutt over øynene. Jeg klarte å gå ut til Legevakten der de plastret meg sammen. Dessverre ble mishandlerne for mange for meg.

– Men jeg tror at jenta kom i sikkerhet og jeg håper at jeg klarte å stoppe et mulig overgrep.

Vurderer anmeldelse

Nå vurderer han om han skal politianmelde saken, men lurer på om det hjelper. Han er mer interessert i å komme i kontakt med jenta som ble mishandlet.

– Det går bra med meg nå, jeg slapp unna med noen få kutt. Det gikk utrolig fort og var over på noen sekunder. Det som er viktigst for meg er å få tak i jenta og snakke med henne eller andre vitner, sier han til NRK.no.

Operasjonsleder ved Østfold politidistrikt, Sigrun Mørkeseth sier at politiet ikke har noen informasjon om det som skjedde natt til lørdag. Men hun oppfordrer Fykse til å levere inn en anmeldelse.

– Jeg kan ikke se at vi har registrert denne hendelsen på nattloggen. Hvis det ikke blir levert inn en anmeldelse så er det ikke så mye vi får gjort, sier hun.